cover image
Egyéb

Miskolczi Kitti: Gyors a játékunk, ez fontos

2013. november 26. 11:24

A női kupagyőztes dunaújvárosi csapat két tagja és a vezetőedző volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége kedd reggel.

Hatodszor lett kupagyőztes a Dunaújvárosi Főiskola együttese, miután a szolnoki kupadöntőben legyőzte a címvédő ZF-Eger együttesét.

"Nagyon megdicsértem a lányokat, természetesen a győzelem után. A bajnokság kezdete nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de mivel nagyon fiatal csapattal indultunk neki az évnek, benne volt a pakliban, hogy nem lesz minden zökkenőmentes. Azt beszéltem meg a lányokkal, hogy a bajnokságban elszenvedett vereségeket és a BVSC elleni döntetlent azzal tudjuk feledtetni, ha megnyerjük a Magyar Kupát. Ez így történt, nagyon boldogok voltunk" - mondta Mihók Attila, aki hozzátette, egy papucsot azért betetett a döntő előtt a táskájába, annak ellenére, hogy még sosem készült a fürdésre, utánpótlás-kapitányként sem.

Miskolczi Kitti beszélt korábbi csapata, a Szentes elleni mérkőzésről: "Már játszottam ellenük, így annyira nem volr furcsa. A fontos az volt, hogy nagyon
együtt volt a csapat, ezért sikerült a győzelem és a döntőbe jutás."


Gurisatti Gréta szerint is csapatmunka eredményezte a sikert: "A döntő félidejében is látszott, hogy amíg nálunk majdnem mindenki lőtt gólt, addig az egrieknél csak hárman. Nagyon együtt voltunk, és tudtunk egymásért harcolni. Mindenki kivette a részét a munkából, mindenki azt csinálta, ami a feladata volt."

Mihók Attila szerint nagyon tartott a csapat az Egertől, de fontos láncszem volt a felkészülésben, hogy a selejtezőben már sikerült megverni a címvédőt. Akkor a lányok elhitték, hogy nehéz meccset is tudnak nyerni, egyfajta önigazolás volt az. A bajnokin aztán kikapott a csapat odahaza az Egertől - de a sok-sok videózás után már úgy ment a csapat Szolnokra, hogy megvolt benne a hit a sikerre. Emellett kivételesen nem a védekezésre helyezte a hangsúlyt a csapat, hanem a támadásokra. Próbáltak olyan kombinatív játékot nyújtani, ami felülírhatta az Eger védekezését és a jó kapusteljesítményét.

A Gurisatti Gréta által megdicsért (a passzok királynője szerinte a Szentesről érkező csapattárs) Miskolczi Kitti szerint az átlagnál gyorsabb a dunaújvárosi csapat, ez lehet a siker egyik záloga.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:
watch?v=avLgfofc7HI
Vízilabda hírek
dunaújvárosi főiskola
miskolczi kitt
gurisatti gréta