cover image
Egyéb

A BVSC elkapta a Szolnokot: 8-8-as döntetlen a vége!

2021. január 24. 21:05

A férfi E.ON OB I vasárnapi rangadóján remek meccsen végzett döntetlenre az esélyesebb Szolnok és a lelkes, masszív BVSC.

Nemcsak azért volt nehéz meccs a Szolnok számára a vasárnapi, Szőnyi úti találkozó, mert Kovács Gergőre nem számíthattak a vendégek, hanem mert az a BVSC volt az ellenfél, amely a nagyágyúk ellen már többször bizonyított.

Most sem engedte el a szolnokiakat Szűcs Levente csapata az elején, mert bár mindig egy kicsivel előrébb jártak a vendégek, főleg szerb játékosaik góljaival, a nagyszünetben csak 6-5-re vezettek a vendégek. Már 6-3 is volt Zsivko Gocics csapata javára, de Gyárfás Tamás és Mészáros Csaba nagy góljaival zárkóztak a zuglóiak.

Sőt, miután a Szolnok hosszas gólcsendet produkált a harmadik negyedben, egyre kellemetlenebb helyzetben érezhette magát, Ágh György kiharcolt 5 méteresét Pásztor Mátyás belőtte, 6-6!

Radomir Drasovic törte meg a jeget, ezzel az emberelőnyös góllal visszavette a vezetést a Szolnok, de nyílt maradt a meccs a negyedik negyedre.

Mészáros Mátyás bombagóljával egyenlített aztán ismét a BVSC, majd kimaradt egy szolnoki fór a remek hazai védekezés után. Elkezdtek talán megremegni ezután a kezek mindkét oldalon, fontos vendégfór maradt ki 3 és fél perccel a vége előtt Györke Zsolt védése révén, majd a túloldalon lövés nélkül telt le a BVSC támadóideje.

Konarik Ákos 2 és fél perccel a vége előtt bombagóllal jelentkezett (7-8), de Csapó Miklós (a képen) második góljával azonnal válaszolt, majd nem sokkal ezután már a vezetésért támadhatott a BVSC.

Az utolsó percben jártunk már, amikor Szűcs Levente időt kért, a támadást a végén ellőtte Nagy Márton, de kapufára csattant a próbálkozás. Jöhetett a szolnokiak időkérése, és az utolsó támadás! Nagy Ádám lőtte el a végén, de a blokk menteni tudott, a vége 8-8.

Ha úgy tetszik, meglepetés. Először vesztett pontot a bajnokságban a Szolnok csapata.

E.ON OB I:

BVSC-Zugló-Szolnoki Dózsa 8-8 (2-3, 3-3, 1-1, 2-1)
Gólszerzők:
Pásztor 2, Csapó 2, Nagy M., Mészáros Cs., Gyárfás, Mészáros M., illetve Pijetlovic 2, Drasovic 2, Filipovic, Teleki, Schmölcz, Konarik
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek