cover image
Egyéb

Tovább erősítettük a magyar-olasz kapcsolatokat Triesztben

2021. január 24. 14:00

A női válogatott nagyszerű eredményét követő délelőttön Vári Attila, az MVLSZ elnöke stratégiai megbeszélést folytatott dr. Bényi Szabolccsal, a Külügyminisztérium közvetlen irányítása alá tartozó CED Nonprofit Hálózat trieszti regionális irodájának vezetőjével.

A találkozó fő témája az olasz-magyar kapcsolatok erősítése, új lehetőségek kiaknázása a sportág eredményessége érdekében.

Megegyeztek, hogy a járványhelyzet visszahúzódása után fejlesztik a trieszti régió és a Magyar Vízilabda Szövetség közötti sportdiplomáciai együttműködést, többek között edzőtáborok, felkészítő mérkőzések szervezésével a sportág teljes vertikumában.

Vári Attila: - Még mindig a tegnapi mérkőzés hatása alatt vagyok, de a mai találkozó is abban erősített meg, hogy szükség van a sportágban a mozgásra, a kitekintésre, a minél szélesebb körben való kommunikációra. Amennyiben a járványügyi helyzet engedi a további megbeszéléseket követően elindulhat az érdemi, gyakorlati munka a gyerekek, a válogatottak meccszervezéseivel kapcsolatban.

A két vezető abban is egyetértett, hogy ez az együttműködés mind az olasz, mind a magyar vízilabdázás népszerűségét fokozza és elősegíti a fejlődést minden területen a sportágban.
Vízilabda hírek
vári attila