cover image
Egyéb

Varga Zsolt: Oroszlánszívű csapatot akarok

2013. november 26. 9:27

A Széchenyi Bank-FTC csapatának idei szerepléséről is szó esett a Digi Sport Reggeli Start című műsorában, még hétfőn.

Varga Zsolt vezetőedző és Ambrus Tamás szakosztály-vezető volt Szombathy Pál vendége. Nem véletlen, hogy először a Honvéd elleni, 12-10-re elveszített rangadóról kérdezte az érintetteket.

"Amennyit készültünk a mérkőzésre, annak fényében csalódott voltam a végén. Persze vissza kell nézni a találkozót ahhoz, hogy higgadtan tudjak értékelni. Jó úton járunk, minden meccsre úgy megyünk ki, hogy győzni szeretnénk" - így Varga Zsolt, aki elmondta, hogy nem okoz neki gondot angolul adni a tanácsokat, már csak azért sem, mert nem csak az ausztrál játékosok értik meg mondandóját.

Ambrus Tamás szerint jól sikerültek az igazolások, az ausztrál játékosok beváltak, és pozitívum, hogy harmadik éve sikerül újjáépíteni a csapatot. "Maximálisan hiszek abban, hogy a tavaszi körben a csapat összeér, és megmutatja, valójában milyen erőt is képvisel" - mondta.

A vezetőedző szerint rengeteg egyéni munka folyik a Fradinál, már csak azért is, mert rengeteg fiatal játékosa van az együttesnek. "Egy csapat építése bizony 6-8 hónapba beletelik, annál hamarabb nem nagyon lehet látni, milyen munka folyt a háttérben. Idő és türelem kell ahhoz, hogy a rengeteg energia megjelenjen hétvégente, a mérkőzéseken is. Rendezett és oroszlánszívű csapatot szeretnék látni a jövőben." 

Ambrus Tamás azt is elmondta, a szakosztály anyagi helyzete biztató, és ennek köszönhetően teljesen más körülmények és hangulat mellett készülhet a csapat, ellentétben a 2-3 évvel ezelőtti szituációtól. 
watch?v=uccdyuSBj0I  
Vízilabda hírek
széchenyi bank ftc
ftc
varga zsolt
ambrus tamás