cover image
Egyéb

A férfiválogatott is fellép az erőszak ellen

2013. november 26. 9:07

A nők és gyerekek elleni erőszak ellen kampányfilmet készített egy alapítvány. A kezdeményezéshez válogatott pólósok is melléálltak.

A férfiválogatott legtöbb tagja csatlakozott az ESZTER (Erőszakos Szexuális Támadást Elszenvedettek Rehabilitációja) Alapítvány kampányához, melyben a szervezet szokatlan és meghökkentő kisfilmekkel hívja fel a figyelmet az erőszak tarthatatlanságára.

A nemi erőszak áldozataival és bántalmazott nőkkel és gyermekekkel foglalkozó szervezet novemberben indított kampányt az erőszak ellen, melyben figyelemfelkeltő spotokkal és egy hosszabb, az erőszak természetét is elmagyarázó filmmel állnak ki a bántalmazás különféle formái ellen.

szivosmarcieszter.jpgA dokumentumfilmben neves magyar színészek vallanak saját erőszakos élményeikről, vagy általában a bántalmazásról. Cserhalmi György, Xantus Barbara, Zséda vagy Szivós Márton vízilabdázó mellett olyan neves nemzetközi szakemberek is megszólalnak a filmben, mint Feldmár András pszichológus. A filmet, melyben Szivós is szerepel, eddig több mint harmincezren, míg a rövid spotot közel húszezren látták.

A vízilabdások hamarosan látványos matricázás keretén belül híjvák majd fel a figyelmet a problémára. Az esemény szerdán lett volna esedékes az egyik belvárosi bevásárlóközpontban, de végül ezt az akciót elhalasztották. Amint megtudjuk a következő időpontot, ismertetjük (várhatóan december elején pótolják be a most elmaradt eseményt). 
watch?v=eGR2klpxb3s
Vízilabda hírek
eszter
kampány
Nagy Viktor
gergely istván
tóth márton