cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor az Eb-őrületről, decemberről, az ob I.-ről

2013. november 25. 16:12

A férfiválogatott kapitánya örül, hogy elindult a roham az Európa-bajnokság jegyeiért, sajnálja viszont, hogy már csak egy magyar klub áll a nemzetközi porondon. A kapitány beszélt a magyar bajnokságról is.

Nemrég kellett kitennünk egy hírt, amely arról szól: nem kell aggódni az Eb-döntő jegyei miatt, csak az eddig megnyitott szektorok teltek meg, lesz még lehetőség a jegyvásárlásra. Mit szólsz, hogy ekkora az érdeklődés már a jegyértékesítés első napjaiban?
Örülök neki, hiszen azt a célt elértük, hogy sokan karácsonyi ajándékként tekintsenek a jegyekre. Jó döntés volt ilyen hamar elkezdeni a jegyárusítást. Azt gondolom, várható volt a nagy érdeklődés, amely nyilvánvalóan a vb-győzelem hatása is. Jó tehát a kezdés, remélem, a folytatás is ilyen jól alakul.

Kialakult az Európa-bajnokság előzetes menetrendje, eszerint a férfiválogatott este fél kilenckor játssza a meccseit. Mennyire ideális ez a helyzet?
Manapság a televíziók és a közönség igényeit kell elsősorban figyelembe venni, ilyen értelemben, ha éjfélkor kellene játszanunk, akkor éjfélkor tennénk. Nem túl ideális a kezdési időpont, a felkészülési időszak is emiatt egy kicsit átalakul majd. Egyszer-egyszer még belefér a késői kezdés egy világversenyen, de folyamatosan már problémásabb: a játékosok hajnalig nem lesznek képesek elaludni. Pozitívum viszont, hogy már most tudjuk, hogy ez így lesz, azaz tudunk rá készülni.

Egy Világliga-mérkőzésen túl vagyunk, az Eb-felkészülés jegyében is. Január 14-én lesz a következő, a horvátok ellen. Mi lesz a program decemberben?
December 8-9-10-én lesz edzésünk, erre mindenki hazajön. Kisebb ünnepségek is lesznek akkor, és a teszteket is folytatjuk majd, valamint a taktikai elemek gyakorlását. Hogy ezen kívül lesz-e még edzés decemberben, egyelőre képlékeny.

A hétvégén a friss kupagyőztes Szeged és a bajnok Eger játszott rangadót, 13-7-re nyertek a vendégek. Mi a véleményed a mérkőzésről?
Látszott az Eger játékán, hogy jól fel tudott készülni a Szegedből. A szegediek sok energiát fektettek a kupadöntőbe, és biztos vagyok benne, hogy nem adták volna oda a kupagyőzelmet ezért a bajnoki meccsért. Ők megtették, amit kellett, a bajnoki vereség pedig a jövőben még a csapat előnyére válhat. Az Eger a mérkőzésen bizonyította, hogy ott lett volna a helye a kupa négyes döntőjében, és azt, hogy az egyik legjobb magyar csapat, továbbra is.

Eltelt 10 forduló az ob I.-es bajnokságból. Hogyan tudnád értékelni az eddigi történéseket?
A Szeged, a Szolnok és az Eger azért is emelkedik ki a mezőnyből, mert az összes válogatott ebben a három csapatban játszik. Folyamatosan követem az ő mérkőzéseiket. Vannak nagyon jó teljesítmények, ebben minden bizonnyal még a világbajnoki lendület is szerepet játszik. Azt kell mondanom, teljesen más az egymás között lejátszott bajnokik és a nemzetközi mérkőzések összképe. Igazából az utóbbi találkozók az igazi értékmérők. Ilyen értelemben sajnálom, hogy a Szolnokot elveszítettük, és csak az Eger küzd a Bajnokok Ligájában. Ez egy fájó pont. Mint ahogyan az Eger veresége is, hiszen a Recco gyengén játszott szerdán. A legfontosabb számomra továbbra is az, hogy a nemzetközi meccseken, téthelyzetben kik azok, akik megbízhatóan és kiemelkedően teljesítenek.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
Benedek Tibor
eb
Európa-bajnokság