cover image
Egyéb

A Kaposvári Vízilabda Klub felhívása!

2020. december 21. 7:29

A Kaposvári Vízilabda Klub kifejezetten gimnáziumi 9-12 évfolyamban tanuló, illetve jelentkező vízilabdázók részére hirdet felvételit az egész ország területéről, valamint a határon túli magyar sportolók részére is!

Labdarúgók, kosárlabdázók, röplabdázók és vízilabdázók együtt alkotják a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium Sportakadémiai Osztályát. Az intézményben korábban is nagy hangsúlyt fektettek a sportos életmódra nevelésre, a képzést azonban 2019 szeptemberétől új alapokra helyezték. Az egyöntetű sikernek köszönhetően a 2021/2022-es tanévre is meghirdetik az osztályt, és a vízilabdázók jelentkezését is várják, de nem akadály a felsőbb osztályokba történő átjelentkezés sem.
 
A két évvel ezelőtti egyeztetéseknek köszönhetően, a városvezetés, a tankerület, valamint a kiemelt sportegyesületek vezetőinek egyetértésével és támogatásával indult el az általános képzésű osztály, amelybe a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola kosárlabdázói és jégkorongozói, a Bene Ferenc Labdarúgó, a Kaposvári Röplabda Akadémia és a Kaposvári Vízilabda Klub fiataljai kerülhetnek be. A jelentkező sportolókat magasabb óraszámú testneveléssel, illetve nyelvórákkal várják. Amennyiben egy nem kaposvári diák felvételt nyer a képzésre, a kollégiumi ellátása a Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban, magas szintű oktató- és nevelőmunkával, kiváló infrastrukturális feltételekkel megoldható.
 
A sportakadémiai osztályról a Kapos TV is készített egy anyagot. Ezt ide kattintva érhetik el 12 perc 29 másodperctől: http://kapos.hu/videok/kapos_sport_sportmusor/2020-01-13/kapos_sport_magazin_2020_januar_13.html
 
A magas szintű tanulmányi képzésen és a napi szintű délutáni vízilabdás foglalkozásokon, hétvégi mérkőzéseken és a napi testnevelés órákon túl a kilencedik évfolyamban heti további 1 órában szakképzett oktatók bevonásával kondicionális, erőnléti képzés, illetve 1 órában jóga, pilates, illetve nyújtás óra szerepel a délelőtti programban.
 
A 10. évfolyamban ez bővül 2 kondicionális, erőnléti képzésre, míg a 11. évfolyamtól a megfelelő szintet elérő sportolók egyéni tanrendben tanulhatnak és csatlakoznak a Kaposvári VK felnőtt csapatához és annak délelőtti edzéseit is látogathatják. A fiatalok így szinte karnyújtásnyira kerülnek az OB I-es szerepléstől.
 
Utánpótláscsapataink az országos bajnokság legjobb csoportjában szerepelnek, felnőtt csapatunk már tíz éve a világ egyik legerősebb bajnokságának tartott honi élvonal tagja, és a fiatal sportolók egyesületünknél OB I-es játékos és több éves edzői tapasztalattal, megfelelő végzettséggel rendelkező szakemberek vezetésével fejleszthetik tudásukat.
 
A Sportakadémia Osztályokba tehát a következő tanévben is várják a diákok jelentkezését. A bekerülés feltétele a sikeres központi felvételi és alkalmassági vizsga, valamint egy egyesületi ajánlás. Ennek megfelelően vízilabda klubunknál szükséges jelentkezni fényképes önéletrajzzal a kaposvarivizilabda@gmail.com email címen, ha a sportoló szeretne a Kaposvári VK vízilabdás családjához csatlakozni és a gimnázium valamelyik évfolyamában tanulni.
 
A Kaposvári Vízilabda Klub weboldala: www.kapospolo.hu
A Munkácsy Mihály Gimnázium weboldala: www.mmgsz.sulinet.hu
A Klebelsberg Középiskola Kollégium weboldala: www.klebi.sulinet.hu
 
 
 
 
Vízilabda hírek
kaposvár