cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: nem bírt a Bresciával az FTC

2020. december 16. 17:32

Varga Zsolt együttese a Duna Arénában nagyot harcolt, ám olasz ellenfele volt a jobb, 10-7-es sikerrel szerezte meg a három pontot. Folytatás csütörtökön 16:30-tól a Waspo Hannover ellen.

Az 1. nap a Brescia 15-9-re nyert a Dinamo Tbilisi ellen, az FTC 11-2-re ütött ki a Jadran Herceg Novit - a két győztes csapat szerdai ütközete nagy csatát ígért. Nem véletlenül fogalmaztak úgy a magyar bajnok játékosai a keddi „mészárlás" után, hogy a folytatás jóval nehezebbnek ígérkezik, egyúttal igencsak oda kellett figyelni a légiósokkal felálló ellenfélre. Különösen a jól ismert, korábban egri színekben is játszó Angelos Vlachopoulosra, aki kedden ötöt vágott.
 
Nos, a görög pólósnak már az első negyedben megvolt a lehetősége a gólszerzésre, ám a büntetőt kihagyta. Társai azonban „kisegítették", hiszen Lazic, C. Presciutti és Canella is bevette Vogel Soma kapuját, miközben a három emberfórt elpuskázó Fradiból csupán Ioannis Fountoulis volt eredményes, avagy eleinte a Brescia dominált.
 
S miután a folytatásban Canella és Alesiani révén 5-1-re lépett el a rendkívül taktikusan játszó olasz alakulat, Varga Zsolt vezetőedző a 11. percben kikért első idejét. Csapata stabilizálta játékát, hátul összeszedetettben teljesített, ám del Lungo kapuját csupán Zalánki Gergő tudta bevenni, így háromgólos bresciai vezetéssel fordultak a felek.
Ftc-Brescia-19.jpg  
Nagyszünet után egy darabig nem változott a játék képe, 7-4-re vezetettek a vendégek, amikor szintet lépett az FTC. Védekezését még jobban rendezte, emberhátrányos helyzetekben is helyükön voltak a kezek, ebből táplálkozva pedig elöl is összejöttek a dolgok: Fountoulis beverte az ötöst, Varga Dénes is beköszönt, majd a hátul is remeklő Jansik Szilárd zseniális passzát Nikola Jaksics váltotta gólra. Igen ám, de a negyed végén, fél perc alatt romba döntötte a Fradi a remeklését: előbb Vlachopoulos, majd egy eladott labda után Gitto lőtt gólt, így a záró etap előtt visszaállította háromgólos előnyét a Breascia (6-9).
 
Ftc-Brescia-14.jpg Jansik ugyan hamar szépített, de tovább nem tudott felzárkózni az FTC, sőt aztán Renzuto gólja mindent eldöntött, jól pólózva a Brescia nyert meg a találkozót. Folytatás csütörtökön 16:30-tól a Waspo Hannover ellen.

Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője: – Ez a mérkőzés ismét rávilágított a hiányosságainkra. Türelmesnek kell lennünk és rengeteget kell dolgozunk, amíg elérjük azt a szintet, amelyen játszani akarunk, és felépítsük a csapatot. Ezúttal nagyon sok hibával vízilabdáztunk, így pedig nem nyerhettünk.

Alessandro Bovo, a Brescia vezetőedzője: – Nagyon örülök a győzelemnek és a mutatott játékunknak is. Utóbbival engem is megleptek a játékosaim, hiszen csak tíz meccsünk volt még ebben az idényben, és most először találkoztunk igazán erős ellenféllel, így nem számítottam ilyen jó teljesítményre.

Ftc-Brescia-42.jpg Jansik Szilárd, az FTC játékosa: „Kemény meccs volt, a Brescia jó munkát végzett, de nekünk is megvoltak a magunk pillanatai. Visszajöttünk jelentős hátrányból is, de minden egyes alkalommal,  amikor még szorosabb lehetett volna az állás, az ellenfél lőtt gólt. Az érmeket mindenesetre júniusban osztják, nem most, szóval van időnk fejlődni. Nem vagyunk jó formában, nehézségekkel küzdünk, de elég erősek vagyunk ahhoz, hogy mindezt magunk mögött hagyjuk, és azzá a csapattá váljunk, amelyikké szeretnénk.”

Vinczenzo Renzuto, a Brescia játékosa: „Örülök a győzelemnek, mert sokat készültünk erre a meccsre. Rengeteg formációnk van a lefordulásokra és a center elleni védekezésre, és ezek közül sokat nagyon jól alkalmaztuk. Megérdemeltük a győzelmet, de holnap még egy nagy meccset vár ránk a Barceloneta ellen. ”

watch?v=c8ijzTeoBLY Zalánki Gergő videónyilatkozata a cikk végén nézhető meg.
 
Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 1. torna
 
B-csoport (Budapest, december 15-17.)
1. nap:
 
Dinamo Tbilisi (grúz)-AN Brescia (olasz) 9-15
Jadran Herceg Novi (montenegrói)-FTC-Telekom Waterpolo 2-11
Waspo Hannover (német)-CNA Barceloneta (spanyol) 8-16

2. nap: 
FTC-Telekom Waterpolo-AN Brescia (olasz) 7-10 (1-3, 1-2, 4-4, 1-1)
Gólszerzők: Fountoulis 2, Zalánki 1, Constantin-Bicari 1, Varga D. 1, Jaksics 1, ill. Canella 3, Lazic 1, C. Presciutti 1, Alesiani 1, Jokovics 1, Vlachopoulos 1, Gitto 1, Renzuto 1
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Ftc-Brescia-35.jpg  
CNA Barceloneta- Dinamo Tbilisi 17-5 - jegyzőkönyv: itt
Jadran Herceg Novi–Hannover 12-11 – jegyzőkönyv: itt

Az állás: 1. Barceloneta 6, 2. Brescia 6, 3. FTC 3, 4. Jadran Herceg Novi 3, 5. Waspo Hannover 0, 6. Tbilisi 0
 
3. nap: 
14:00: Dinamo Tbilisi-Jadran Herceg Novi
16:30: Waspo Hannover-FTC-Telekom Waterpolo- tv: M4 Sport
19:00: AN Brescia-CNA Barceloneta
 
A-csoport (Ostia, december 14-16.)
1. nap: 
Olympiakosz Pireusz (görög)-CC Oritigia (olasz) 6-4
Spandau 04 Berlin (német)-Jug Dubrovnik (horvát) 7-13
Pro Recco (olasz)-CN Marseille (francia) 11-9
 
2. nap: 
Jug Dubrovnik-CN Marseille 11-10
Spandau 04 Berlin-Olympiakosz Pireusz 9-13
CC Ortigia-Pro Recco 7-10

3. nap: 
CN Marseille-CC Ortigia 10-11
Olympiakosz Pireusz-Jug Dubrovnik 8-9
Pro Recco-Spandau 04 Berlin 19-6

Az állás: 1. Pro Recco 9, 2. Jug Dubvrovnik 9, 3. Olympiakosz 9, 4. Ortigia 3, 5. Marseille 0, 6. Spandau 0

Főtábla - a további program:

2. torna: 2021. március 1-5. (a 4-7. forduló)
3. torna: 2021. április 19-22. (a 8-10. forduló) - a B-csoport egy nappal később kezd

A nyolcas döntőt 2021. június 3-5. között Hannoverben rendezik.


Az E.ON az MVLSZ kiemelt partnere a LEN Bajnokok Ligája sorozat megrendezésében. 
Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
ftc