cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: őrült csata után a Szolnok nyerte a szuperrangadót

2020. november 28. 22:11

Zsivko Gocics együttese a négygólos Nagy Ádám, Filip Filiovics duó vezérletével, Nagy Viktor fontos védéseivel, csapatmunkával hatalmas küzdelemben 15-14-re legyőzte a Népligetben az FTC-t. Az 5. fordulóból pótolt mérkőzéseken Szegeden nyert a Kaposvár, az OSC pedig otthon győzött a Miskolc ellen.

Az első negyed egyértelműen a Szolnoké volt. Nagy Ádám góljára Contantin-Bicari válaszolt ugyan, de utána a jó ideje kiemelkedően játszó Angyal Dániel, majd Jansik Dávid volt eredményes, miközben Nagy Viktor kapuját nem tudták bevenni a hazaiak. Zsivko Gocics együttese remekük élt a lehetőségeivel ekkor, jól ment át védekezésből támadásba, nem véletlenül kért időt Varga Zsolt. A menet Varga Dénes, illetve Kovács Gergő góljaival, azaz 4-2-es vendég vezetéssel zárult.
 
Érdekesség, úgy tűnt, a második negyed is a Szolnoké lesz, ám végül nem így lett. Sedlmayer Tamás és Ioannis Fountoulis gólja között Vogel Soma kivédte Filip Filipovics büntetőjét, ám a szerb klasszis a következő ötmétereshez is odaállt, amit már értékesített. Következett Nagy Ádám találata, majd kettős fórban a 7-4-es vezetésért kettős emberelőnyben támadott a Szolnok. A helyzet kimaradt, de nem sokkal később mégis három gól lett a különbség, lévén a kivédekezett Fradi-támadást követően Filipovics ejtett elöl nagyon pontosan. Dominált a Szolnok, ám végül kétszer megvillantak a hazaiak - Varga Dénes és Sedlmayer révén zárkóztak fel egyetlen gólra.
 
Fordulás után ott folytatta az FTC, ahol abbahagyta, avagy Fountoulis, Vigvári Vendel és Consantin-Bicari is betalált, avagy 5-0-s szériát produkált a címvédő, s vezetett így 9-7-re. A Szolnok azonban nem tört meg, Nagy Ádám és Jansik Dávid révén egyenlített. A várakozásoknak megfelelően öldöklő csata zajlott a népligeti medencében, minden egyes pozícióért hatalmast kellett harcolni, jöttek a kiállítások is - Angyalt veszítette el harmadik hibája miatt a vendég együttes. Nikola Jaksics, majd Filipovics gólváltása után újfent Nagy Ádám villant, negyedik találatával vezetett újra a Szolnok. A kilenc gólt hozó negyedet Vigvári találata zárta, így 11-11-ről kezdődhetett a záró etap.
 
Ebben még tovább fokozódott a vízben a keménység, egyúttal az izgalmak. Szeghalmi Zsombor találatával a vendégek vezettek, de Jaksics és Fountoulis góljával már a Fradi állt jobban. Filipovics egyenlített, de Varga ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz. A hajrá azonban a Szolnoké volt: előbb Nagy Ádám vert be egy fórt, majd labdalopás után Szeghalmai talált be megúszásból. Az utolsó percben Gocics piros lapot kapott, az FTC azonban időkérés után fórban eladta a labdát, így a Szolnoki Dózsa 15-14-re győzött, egyszersmind a százszázalékos csapatok csatája után egyedüliként hibátlan, s vezeti a bajnokságot.

Varga Zsolt: – Mindig azt mondom, a védekezés határozza meg a mérkőzéseket, tizenöt gólt semmiképpen sem szabad kapni egy rangadón. Ebben látom az elsődleges problémát, a most teljesen szétcsúszó védekezésünkön kell dolgoznunk a folytatásban.

Zsivko Gocics: – Brusztolós meccset játszottunk az elejétől kezdve. Sok volt a hiba, de ugyanannyi a szép megoldás is, és nagyszerű egyéni teljesítményeket láthattunk mindkét oldalon. Minden szituációra jól reagáltunk, csapatom keményen megdolgozott a három pontért.
 
Az 5. fordulóból két mérkőzést pótoltak szombaton: nagyot hajrázott a Szeged otthon, de végük a Kaposvár 9-8-cal elvitte a három pontot, majd az OSC a négygólos Burián Gergő vezérletével 16-6-ra kiütötte a Miskolcot.
 
E.ON Férfibajnokság, 14. forduló
FTC-Telekom-Szolnoki Dózsa 14-15 (2-4, 4-3, 5-4, 3-4)
Gólszerzők: Varga D. 3, Fountoulis 3, Sedlmayer 2, Vigvári Vendel 2, Jaksics 2, Contantin-Bicari 2, ill. Nagy Á. 5, Filipovics 4, Jansik D. 2, Szeghalmi 2, Kovács G., Angyal
(Teljes jegyzőkönyv: itt
 
Az 5. fordulóból pótolt mérkőzés
Szegedi VE-Kaposvári VK 8-9 (1-2, 3-3, 2-3, 2-1)
Gólszerzők: Sánta 3, Boros 2, Kürti 2, Palotás, ill. Vindisch 2, Juhász-Szelei 2, Kovács O. 2, Horváth Á., Mijics, Langiewicz
(Teljes jegyzőkönyv: itt
 
OSC-Újbuda-PannErgy-Miskolc 16-6 (6-2, 2-1, 3-0, 5-3)
Gólszerzők: Burián 4, Manhercz 3, Erdélyi 2, Várnai 2, Tóth M. 2, Sziládi 2, Dala, ill. Magyar 3, Seman 2, Hornyák
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság