cover image
Egyéb

Molnár Tamás, Madaras Norbert és Salamon Ferenc a LEN bizottságaiban!

2020. november 28. 17:20

A Magyar Vízilabda Szövetség által is támogatott jelöltek fontos pozíciókban: Molnár Tamás a technikai bizottság alelnöke lett, Madaras Norbert a marketing-bizottságban, Salamon Ferenc pedig a kitüntetésekről döntő bizottságban dolgozhat a sportágért, képviselheti a magyar érdekeket.

Az 1926-ban Budapesten megalakított Európai Úszószövetség (LEN) 94 esztendős történetében először fordult elő, hogy a tisztújító kongresszusát nem egy kijelölt városban, a tagszövetségek ott összegyűlt képviselőinek jelenlétében, hanem virtuális forgatókönyvet követve abszolút semleges „színhelyen" szervezték meg: a világhálón.

Mint három héttel ezelőtt beszámoltunk róla, a tisztújítás eredményeként az olasz Paolo Barelli sorozatban harmadik ciklusát kezdheti elnökként, míg a LEN alelnökének dr. Szabó Tündét, sportért felelős államtitkárt választották. A brit David Sparkes maradt a szervezet főtitkára, az új gazdasági vezető a spanyol Fernando Carpena lett, míg szintén alelnökként dolgozhat a görög Dimitrisz Diatheszopulosz, a dán Pia Holmen, az ukrán Andrij Vlaszkov és a holland Marius van Zeijtz.

A tisztújító kongresszust követően egyrészt kijelölték az elnökségi tagok egy-egy bizottsággal való kapcsolattartási feladatait (a vízilabdáért a szerb Aleksandar Sostar és a máltai Joe Caruana Curran felel; Szabó Tünde a média-testület munkáját felügyeli), a vizes sportágak különböző bizottságait állították össze. Paolo Barelli a szombati büró ülések ismertette azokat - a Vári Attila irányította Magyar Vízilabda Szövetségnek is fontos jelöltjei voltak. Nagy sportdiplomáciai siker, hogy a háromszoros olimpiai bajnok dr. Molnár Tamást a Vízilabda Technikai Bizottság (TWPC) alelnökének választották! Ő a második négyéves ciklusát kezdi, sőt tagja a nemzetközi szervezetben (FINA) is, ám mostantól még magasabb pozícióban tevékenykedhet a sportágért, egyúttal képviselheti a magyar érdekeket. A megújulás tetten érhető, hiszen hosszú idő, közel két évtized után úgymond véget ér a Gianni Lonzi-korszak, hiszen az olasz diplomata helyét az elnöki székben a korábbi alelnök, a spanyol Angel Moliner veszi át.
mnlenhezma.jpg  
Kétszeres olimpiai bajnokunk, Madaras Norbertet a szervezett marketing-bizottságába választották, míg dr. Salamon Ferenc a kitüntetésekről döntő testület tagja marad.
 
sflenhezma.jpg „Nagy büszkeség a Magyar Vízilabda Szövetségnek, a magyar vízilabdának, hogy ilyen fontos pozíciókba választották a jelöltjeinket. Biztos vagyok abban, hogy mindannyian lelkiismeretesen, kiválóan végzik tovább ezeket a feladatokat is" - fogalmazott Vári Attila.
 
valenhezma.jpg Feltétlen meg kell említeni, hogy a LEN történetében először mind az öt vizes sportág technikai bizottságában lesz magyar képviselő - és további bizottságokban is ott ülnek majd a magyar szövetségek nomináltjai. Az ülésen az is eldőlt, hogy a következő LEN Kongresszusnak Budapest ad otthont, de nem az eredetileg javasolt időpontban, a jövő májusban esedékes Európa-bajnokság időszakában, hanem 2021 szeptemberének végén.
 
 

Vízilabda hírek
LEN kongresszus