cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: OSC - kezdésnek megteszi

2020. november 11. 20:08

Varga Dániel csapata a budapesti selejtező 1. napján 12-9-re legyőzte a francia Tourcoing csapatát. Csütörtökön az orosz Sintez Kazany lesz az ellenfele, míg a Szolnok az olaszországi Siracusában a görög NC Ydraikos ellen kezdi meg remélhető menetelését.

Mint beharangoztuk, a világban kialakult helyzet miatt az Európai Szövetség (LEN) a speciális lebonyolítás mellett döntött már a BL-selejtezőt illetően is: mindkét helyszínen két-két csoportban rendezik meg a mérkőzéseket, majd a zárónapon a négy csoportelső játszik a két kiadó főtáblás helyért. Azok a csapatok, amelyek nem jutnak a BL-főtáblára, az Euro-kupában folytatják.
 
Az OSC otthon, a Nyéki-uszodában harcolhat a főtáblára jutásért - szerdán este a francia EN Tourcoing volt az ellenfele. A vendégek szereztek vezetést, a végig igencsak aktív, sokat és eredményesen centerező Tóth Márton és a születésnapos Salamon Ferenc révén fordított Varga Dániel csapata. Eleinte úgy is tűnt, nem lehet gond, hiszen a második negyed harmadik percében már 5-2 állt a táblán, ám ezt követően nem nőtt tovább a különbség, mert az OSC védekezése is visszaesett. Ezt is kihasználva a francia együttes partiban volt, sőt fordulás után az egyenlítésre is esélye volt. Esélye, hiszen 8-7-re felzárkózva emberelőnybe is került, ám egy jó hazai blokk megakadályozta a „meccsnullt". Ekkor jött Manhercz Krisztián, aki lőtt egy távoli akciógólt, majd értékesített egy büntetőt, megnyugtatva ezzel a kevés cserével játszó, foghíjas csapatot. A záró etapot rutinosan lehozta, így 12-9-re nyert - a mérkőzés hozta azt, amit akart a társaság, avagy készülhet a várhatóan nehezebb Kazany elleni csütörtöki partira.
 
Az olaszországi Siracusában a Szolnok csütörtökön játszik először - a görög NC Ydraikos ellen 13 órakor ugrik vízbe Zsivko Gocics együttese.
 
Férfi Bajnokok Ligája-selejtező, 1. játéknap
A-csoport (Siracusa)

A1

Ortigia Siracusa (olasz)-Steaua Bucharest (román) 9-3
Jadran Split (horvát)-Primorac Kotor (montenegrói) 16-11
Szabadnapos: CN Barcelona (spanyol)
 
A2 - kezdés csütörtökön
Szolnoki Dózsa, Mladost Zagreb (horvát), Paix d'Aix (francia), Ydrakos (görög)

B-csoport (Budapest, Nyéki-uszoda)

B1
OSC-Újbuda-EN Tourcoing (francia) 12-9 (3-2, 4-3, 3-2, 2-2)
Gólszerzők: Manhercz K. 4, Dala 2, Tóth M. 2, Burián 2, Salamon, Sziládi, ill. Randics 4, Kujacsics 2, Rocchietta, Canonne, Krizman
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Radnicki Kragujevac (szerb)-Sintez Kazan (orosz) 16-14
Szabadnapos: Terrassa (spanyol)

B2 - kezdés csütörtökön
Vouliagmeni (görög), Brescia (olasz), CSM Oradea (román), Enka Istanbul (török)

A magyar csapatok további programja
2020., november 12., csütörtök
Szolnoki Dózsa-NC Ydraikos, 13:00
OSC-Szintez Kazany, 19:00 - tv: Digi Sport1
2020., november 13., péntek
Szolnoki Dózsa-Paix d'Aix, 12:00
OSC-Terrassa, 19:00 - tv: Digi Sport1
2020., november 14., szombat
Szolnoki Dózsa-Mladost Zagreb, 18:00
OSC-Radnicki Kragujevac, 19:00 - tv: Digi Sport1

Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
osc
szolnok