cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: Szolnok, BVSC – 3 pont; két meccsen is döntetlen

2020. szeptember 23. 19:43

Zsivko Gocics együttese a Tatabányát, Szűcs Levente csapata a Szegedet győzte le. Az UVSE-Pécs és a Szentes-Eger csata is pontosztozkodással zárult.

A 6. forduló nyitómeccsének első negyedét bravúros 3-3-ra hozta le a Tatabánya Szolnokon, ám az etap végén Zsivko Gocics összekapta csapatát, amely 6-0-s negyeddel igazolta a papírformát. A folytatásban is a házigazda dominált, nyolc játékosa lőtt gólt, miközben hátul alaposan összeállt a védekezés, továbbá a hazai kapusok (Nagy Viktor, Bányai Márk) is jól védtek.
 
Szentesen a kiírtnál háromegyed órával később kezdődött a találkozó, mert a játékvezetők forgalmi bonyodalmak miatt akkora érkeztek meg az uszodába. Mindez a hazaiakat zavarhatta meg jobban, hiszen az Eger 4-1-re ellépett, úgy tűnt, kézben tartja a partit. A záró negyedben azonban egyre közelebb lépett a Szentes, és végül az utolsó másodpercben Fülöp Bence értékesített büntetőjével pontot mentett.

Hasonló izgalmakat hozott a Pécs fővárosi vendégjátéka az UVSE otthonában. A változatos, fordulatos mérkőzés a negyedik negyedben a vendégeknek állt, hiszen Gál Dávid és Zlatko Rakonjac találatával 8-6-ra lépett el, ám Vincze Balázs együttese nagy hajrát nyitott. Sikereset. Molnár Erik akciógóllal szépített, majd hat másodperccel a vége előtt büntetőt harcolt ki, amelyet Vigvári Vince váltott gólra.

A BVSC szerdai támadójátéka ellenállhatatlan volt, a szegedi védelem képtelen volt felvenni vele a versenyt, így Szűcs Levente alakulata 19-9-cel gyűjtött be a három bajnoki pontot.  

Eredmények - E.ON OB I, 6. forduló

Szolnoki Dózsa-Tatabánya 17-5 (3-3, 6-0, 3-1, 5-1)
Gólszerzők:
 Drasovics 4, Kovács G. 3, Pijeltovics 3, Angyal 2, Nagy Á. 2, Konarik, Schmölcz, Filipovics, ill. Tanczer 2, Szabó B., Szőke, Keresztúri
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Metalcom-Szentes–ZF-Eger 7-7 (1-2, 1-2, 2-2, 3-1)
Gólszerzők:
Fülöp 4, Mátyók 2, Takács J., ill. Kovács G. 2, Török 2, Lőrincz B., Baksa, Murisics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE-Hunguest Hotels–PVSK-Mecsek Füszért 8-8 (2-1, 1-1, 3-4, 2-2)
Gólszerzők:
Vigvári Vincze 3, Molnár E. 3, Bencz, Aranyi, ill. Csaba 2, Rakonjac 2, Csorba, Zerinváry, Gál, Sólyom
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

BVSC-Zugló–Szegedi VSE 19-9 (4-3, 4-2, 5-1, 6-3)
Gólszerzők:
Csapó 4, Irmes P. 3, Pásztor 3, Mészáros M. 3, Czigány 2, Gyárfás 2, Ágh, Mészáros Cs., ill. Kürti 3, Kiss Cs. 2, Boros 2, Horváth Zs., Farkas
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Elhalasztva:
Kaposvári VK-KSI SE
Debrecemi VSE-OSC-Újbuda
Budapesti Honvéd-A-Híd VasasPlaket
PannErgy-Miskolc-FTC-Telekom
 
BENU Férfi Magyar Kupa
A 11. helyért
UVSE-Hunguest Hotels-PVSK-Mecsek Füszért 11-11 - ötmétersekkel 3-4
13. helyért
Kaposvári VK-KSI SE 17-12
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság