cover image
Egyéb

Gerendás György: „Ezt nem lett volna szabad elveszíteni”

2013. november 20. 21:51

Megint nem sikerült a BL-nyitány az ZF-Egernek – és sovány vigasz, hogy talán még sohasem álltak ennyire közel a győzelemhez a sorosat első meccsén. A Recco azonban 8-7-re nyert.

Gerendás György, a ZF-Eger vezetőedzője
„A helyzetünk eddig sem volt túl reményteli...”


Több volt ebben a mérkőzésben...
De még mennyivel... Sajnos, még így, ennyi idő után is követek el hibákat. Azt kértem a csapattól, kezdjük jól a mérkőzést. Ez sikerült. Viszont azt nem kértem, hogy folytassuk is jól. Majd legközelebb...

Azért voltak utána is felvillanások – kicsit hullámvasút-jellege volt az egésznek.
Abszolút. Mutattunk később is nagyon jó dolgokat, ezért mondom: lehet itt ellőni egy sor szép mondatot, hogy emelt fővel kaptunk ki, meg hogy megmutattuk azért az értékeinket, de... De a vége mégiscsak az, hogy ezt a mérkőzést nem lett volna szabad elveszíteni. Amennyi energiát mozgósítottak a játékosok, amennyi erőt, lelkierőt beletettek ebbe az estébe, itt nyerniük kellett volna. Ám valami pici, valami egészen apró, ám iszonyúan lényeges dolog hiányzott.

Olykor bántóan megállt az emberelőny, máskor azonban szépen sikerült kihasználni.
Az első fórok során felmértük, melyek azok a figuráink, amik használhatók, és mik azok, amiket most nem kell erőltetni. A harmadik negyed után megbeszéltük, csak a 10-es számút használjuk az utolsó részben, sajnos, a döntő pillanatban jött egy olyan passz, ami nem ennek a figurának a része. Ennyin múlott, többek között.

Pedig ebben a csoportban a hazai mérkőzések megnyerése kulcsfontosságú.
Na igen. Erre válaszolhatom szellemesen, hogy a helyzetünk eddig sem volt túlzottan reményteli, sőt – ehhez képest nem igazán érzem, hogy romlottak volna az esélyeink...

eger_recco1.jpgMadaras Norbert, a Recco balkezese
„Végül megoldottuk”


Ma sem villogtatok, mi tagadás.
Nem, viszont szó sincs arról, hogy elégedetlenek lennénk most, hiszen jóformán center nélkül kellett játszanunk – Aicardi el sem jött, Lapenna kapott egy ütést, egy negyeden át nem is volt a vízben. Azaz ez a meccs arról szólt, hogy meg tudjuk-e oldani ezt különféle beúszásokkal, egyéb mással – és végül megoldottuk.

Mi volt a kulcs?
Küzdöttünk, hajtottunk, a kritikus pillanatokban talán jobban jött ki a lépés. Ha én 5-4-nél nem kapufát lövök, akkor 6-4, ami a meccsnek abban a szakaszában már komoly előny lett volna, viszont akkor sem lankadtunk, amikor az Eger visszavette a vezetést. Valahogy kisajtoltuk magunkból ezt a győzelmet, ami iszonyúan fontos ebben a csoportban.
Vízilabda hírek
eger
recco
madaras norbert
gerendás györgy
nyilatkozat