cover image
Egyéb

BL: másutt is játszanak magyarok

2013. november 20. 9:49

Eger mellett további öt helyszínen rendeznek BL-mérkőzéseket szerdán, továbbá jönnek az Euro Kupa negyeddöntői is.

A brutális A-csoportban nem csupán az igazán jó csapatok gyülekeznek, de a magyar játékosok is. Az Eger versus Madaras Norbert (Recco) csata mellett a Barceloneta–Rijeka mérkőzésen a spanyoloknál Szirányi Balázs, míg a horvátoknál a Varga-fivérek, Dániel és Dénes játszhatnak főszerepet. Mivel a katalánok automatikus Final Six-résztvevők, a Rijekának szörnyen fontos a jó kezdés a halálcsoportban. A harmadik találkozón a Jug Dubrovnik alighanem betakarítja az első három pontot az Olympiakosz Pireusz ellen: arrafelé vendégcsapat nemigen távozik győztesen az uszodából, és aligha a görögök törik meg a Jug nagy sorozatát.

A B-csoportban az a kérdés, hogy a két szerb – Partizan, Radnicski – mellett ki érkezik a harmadik helyre. Ránézésre a Brescia a fő esélyes, ám a másik három együttesből is bárkit „dobhat a gép”, épp ezért a nyitány Spandau–Oradea párharca hatalmas jelentőséggel bír (a németeknek ugyebár Gyöngyösi András az edzője, és az ő kapujukat védi Baksa László). A Brescia–Partizan parti szintén szép kis hirignek ígérkezik, ugyanakkor a Radnicski isztambuli látogatásában csupán annyi izgalomnak illene lennie, hogy vajon Filipovicsék megfelelően tudnak-e alkudozni a bazárban.

Az Euro Kupában a Jadran–Acquachiara találkozó ígérkezik kiegyensúlyozottnak, a fiatalokkal felvonuló Mladost és Primorac párharca szintén érdekes, és persze az összesorsolt oroszok belharca is igazi ínyencfalat. A Posillipo a francia Dauphins ellen viszont aligha fog drámai pillanatokat átélni...

Két játékvezetőnk érdekelt egyébként a szerdai csatákban: Fekete Balázs a Galatasaray–Radnicki találkozón bíráskodik (vajon megy bazárba?), míg Vogel Gábor kifogta a klasszikus jutalomtúrát, Volgográdban, a két orosz gárda csatáján közreműködik.

Európai kupaműsor: 

Bajnokok Ligája
A csoport

18.00 Jug Dubrovnik (horvát)–Olympiakosz Pireusz (görög)
19.00 ZF Eger–Pro Recco (olasz) TV: Sport 2 18:45 ÉLŐ
19.15 CN Barceloneta (spanyol)–Primorje Rijeka (horvát)

B csoport
19.00 Spandau 04 Berlin (német)–DiGi Oradea (román)
20.30 Galatasaray (török)–Radnicski Kragujevác (szerb)
20.30 AN Brescia (olasz)–Partizan Beograd (szerb)

Euro Kupa
Negyeddöntők, 1. mérkőzések


VK Jadran Herceg Novi (montenegrói)–Carpisa Yamamay Acquachiara (olasz)
Mladost Zagreb (horvát)–Primorac Kotor (montenegrói)
Szpartak Volgográd (orosz)–Dinamo Moszkva (orosz)
Posillipo Napoli (olasz)–Dauphins de Sete (francia)

A visszavágókat december 18-án játsszák
.
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eurokupa