cover image
Egyéb

Olasz győzelem Görögországban

2013. november 19. 22:13

Tania Di Mario vezérletével az olasz női válogatott háromgólos sikert aratott a Világliga-selejtező 1. fordulójában.

Erős csoportba került a magyar válogatott a Világliga selejtezőjében, de ha azt vesszük, hogy az olaszokat a barcelonai világbajnokságon leiskoláztuk (persze, ez már nem jelent semmit), a továbbjutást nyugodtan kitűzhetjük célként.

A beszámolók szerint az olasz válogatott végig látványosan, és ami még fontosabb, változatosan játszott Pireuszban, és ez a lelkesedés és a barcelonai kudarc utáni bosszúvágy hajtotta a kékeket.

Fabio Conti kapitány a meccs után azt nyilatkozta, a lányok lelkesek voltak, de a védekezésben még akad javítanivaló és a pontosságot is gyakorolni kell a támadások során. A meccs legeredményesebb játékása az elnyűhetetlen Tania Di Mario volt, ő 4 gólig jutott, ebből 2-t büntetőből vállalt.

A világbajnok spanyolok - akik a magyar válogatottat verték a barcelonai elődöntőben - Oroszországban kezdték a sorozatot. Remekül kezdtek a hazaiak, 3-1-re vezettek az első negyed után, a nagyszünetben pedig 7-4-re. Csakhogy Maica Garcia és Jennifer Pareja vezérletével - mindketten 3 góllal jelentkeztek - megfordították az állást a vendégek, és meg is nyerték az első selejtezőt. A legeredményesebb játékos az orosz Jekatyerina Prokofjeva volt, ő négy gólt szerzett.

A magyar válogatott december 17-én játszik először, Cataniában, Olaszország ellen.

Eredmények - női Világliga-selejtező:

A csoport (Oroszország, Spanyolország, Nagy-Britannia): 

Oroszország - Spanyolország 11-13 (3-1, 4-3, 2-4, 2-5)

B csoport (Magyarország, Görögország, Olaszország)

Görögország - Olaszország 9-12 (3-4, 2-1, 3-4, 1-3)

Görögország:
Eleni Kouvdou, Christina Tsoukala 4 (2), Vasiliki Diamantopoulou 1, Ilektra Psouni, Eleftheria Plevritou, Alkisti Avramidou, Alexsandra Asimaki 1, Antigoni Roumpesi, Eleni Xenaki, Triantafyllia Manolioudaki 2, Margarita Plevritou, Stamatina Kontogianni 1, Chrysoula Diamantopoulou. Szövetségi kapitány: Georgios Morfesis

Olaszország: Giulia Gorlero - Federica Radicchi, Arianna Garibotti, Elisa Queirolo 1, Silvia Motta 1, Rosaria Aiello 1, Tania Di Mario 4 (2), Roberta Bianconi 1, Giulia Emmolo 2, Valeria Palmieri 2, Aleksandra Cotti, Teresa Frassinetti, Laura Teani. Szövetségi kapitány: Fabio Conti
Gól/emberelőny: 4/8, illetve 5/11
Ötméteresek: 2/2, illetve 2/2
Vízilabda hírek
világliga
tania di mario
olasz női válogatott
Női válogatott