cover image
Egyéb

Nagy sikert hozott Faragó Tamás oktató filmsorozata

2020. április 9. 10:56

Több tízezren nézték meg eddig a hatrészes sorozatot, amelynek kapcsán a Magyar Nemzet interjút közölt az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok legendánkkal.

dr. Faragó Tamás oktatófilmje nagy sikert aratott, a Magyar Vízilabda Szövetség kommunikációs felületein több tízezren nézték meg eddig a hatrészes sorozatot, amelyben a sportág alapjait mutatta be legendás bajnokunk. Erre felfigyelt és tudósított róla a Magyar Távirati Iroda, a Nemzeti Sport, az Infostart, megosztották platformjaikon az egyesületek és a vlv.hu szakportál is.

A Magyar Nemzet pedig interjút közölt az olimpiai-, világ- és Európa-bajnokkal, miként az újság felvezetőjében írja: Faragó Tamás már nem vágyik a reflektorfénybe, de amije van, azt szívesen megosztja másokkal. A felnövekvő vízilabda-tehetségek kedvéért közkinccsé tette oktatófilmjét, a gondolatairól, érzéseiről is szívesen beszél, ha kérdezik.

Miként egy válaszban Faragó Tamás kifejti: „Ma az edzések hetven százaléka a fizikai felkészülésről szól, miközben a póló mégiscsak labdajáték, a technikai, szellemi fölény legalább olyan fontos, mint a fizikai. De elég idős és bölcs vagyok már ahhoz, hogy ne akarjam megváltoztatni a világot.”

A teljes interjú ezen a felületen olvasható el!

1. rész - labdafelvételi technikák

2. rész - alaptechnikák  

3. rész - dobótechnikák

4. rész - szárazföldi gyakorlatok

5. rész - úszótechnikák 

6. rész - kapura lövési technikák
 

Vízilabda hírek
faragó tamás