cover image
Egyéb

A FINA új időpontot keres a 2021-es vb-nek

2020. március 30. 16:26

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szervezet (FINA) új időpontot keres a jövő nyári fukuokai világbajnokságnak azok után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kijelölte a tokiói ötkarikás játékok új dátumát.

A FINA hétfői közleménye üdvözölte a NOB döntését, és azt, hogy ilyen hamar tiszta helyzetet teremtettek a többi sportág számára az új időpont (2021. július 23.–augusztus 8.) kijelölésével.

„A példa nélküli helyzetre rendkívül gyorsan és profin reagáltak a NOB-nál és a tokiói szervezőbizottságban lévő barátaink. A legjobbat kívánjuk mindenkinek, aki segít majd a vizes sportágak versenyeinek minél sikeresebb lebonyolításában jövő nyáron” – idézi a közlemény Julio C. Maglionét, a FINA elnökét.

A szervezet közölte, az új dátum fényében megkezdik a tárgyalásokat a szervezőkkel, a sportolókkal, edzőkkel, a nemzeti szövetségekkel, a televíziós társaságokkal és a szponzorokkal arról, mikor rendezzék meg az eredetileg 2021. július 16. és augusztus 1. közé kiírt fukuokai vizes világbajnokságot.

Egyelőre erősen kérdéses, mi lesz a sorsa a májusra halasztott női és férfi olimpiai selejtezőnek, miként Bíró Attila, női válogatott szövetségi kapitány elmondta: „Nekünk egyelőre a legfontosabb az olimpiai selejtező sikeres megvívása. Tekintettel arra, hogy a Nemzetközi Úszószövetség az új időpontot május 17-24-ben határozta meg, úgy készülünk, ekkor kell majd játszanunk, ám nem lepődnénk meg azon, ha ez a dátum is tolódna.”

Vízilabda hírek
vb
Bíró Attila