cover image
Egyéb
Utánpótlás

Nagysikerű utánpótlás-konferencia – „Ebből csak profitálhat a magyar póló”

2020. március 2. 20:00

Székely Bulcsú, az Utánpótlás Bizottság elnöke a Benedek Tibor által elkezdett munkát igyekszik folytatni. Cseh Sándor és Vincze Balázs előadását kiemelten fontosnak és sikeresnek mondta.

„Beszámoló a nemzetközi és hazai utánpótlás-nevelés helyzetéről” címmel tartottak konferenciát szombaton a margitszigeti Danubius Health Spa Resortban. Az eseményen nagysikerű előadást tartott Cseh Sándor (16-20 éves korosztályok) és Vincze Balázs (12-15 éves korosztályok), az Utánpótlás Bizottság két tagja, az utánpótlás általános sportszakmai igazgatója és a férfi tehetséggondozó utánpótlás szövetségi kapitánya.

konfikaketto.pngAz Utánpótlás Bizottság elnökét, Székely Bulcsút kértük meg arra, összegezze az elhangzottakat: „Azzal szeretném kezdeni, hogy kimondottan jónak tartom azokat a karizmatikus előrelépési folyamatokat, amelyek kicsit több mint egy évvel ezelőtt indultak el, és amelyek nagy része Benedek Tibinek köszönhető. A legfontosabb feladatom, hogy ezeket a folyamatokat továbbvigyük a rendkívül aktív Utánpótlás Bizottsággal, ami megvalósítató, hiszen hála az égnek olyan emberek dolgoznak benne, akikre minden szempontból lehet számítani. Ami a konferenciát illeti: Cseh Sanyi és Vincze Balázs az általuk irányított korosztályok szakmai munkájáról és az egyes korosztályok nemzetközi irányvonalairól tartott előadást, emelte ki azokat a trendeket, amelyeket talán érdemes követni, de minimum tisztában lenni velük. Videófelvételekkel, különböző bejátszásokkal bemutattuk a külföldi válogatottak erősségeit, azokat a dolgokat, amelyekben esetleg le vagyunk maradva. Kerestük az előrelépési lehetőségeket, azokat az irányokat, amelyeket követve a játékosok a felnőtt-válogatott kapujához érve eredményesen tudják felvenni a versenyt a legjobbakkal. Rendkívül pozitív, hogy nagyon sokat jöttek el, többen, mint amire számítottunk! Miután sokaknak meccse volt, nem tudtak eljönni, reméljük, legközelebb még többen lehetünk. A színvonalas előadások érzésem szerint további motivációt adnak a szakmaiságra, tanulásra éhes, fejlődésre lehetőségekre nyitott kollégákra, így nem kérdés, a továbbiakban is fontosnak tartjuk az efféle rendezvényeket. Meg kell jegyeznem, természetesen nem az irány megadása a cél, mindenkinek lehetnek ötletei, sokkal inkább fontos az együtt gondolkodás, amelyből csak a magyar vízilabda jöhet ki győztesen.”

Fotó: MVLSZ/archív

Fotó: MVLSZ/archív

Sydneyi olimpiai bajnokunk a 2002-es válogatott edzőjeként a nyárig a medenceparton is igyekszik helytállni, az általa évek óta vezetett korosztály az isztambuli világbajnokságon méreti majd meg magát, avagy a megkezdett, eredményes munkát az Utánpótlás Bizottság elnökeként is végzi tovább.



Vízilabda hírek
Utánpótlás
székely bulcsú
up