cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Megvan a FINA terve: női kvalifikációs torna májusban

2020. február 27. 18:50

A koronavírus veszélye miatt májusra halasztják a női olimpiai vízilabda selejtezőtornát, amelyet jövő vasárnaptól rendeztek volna meg az olaszországi Triesztben.

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) csütörtöki tájékoztatása szerint május 17. és 24. között ugyanúgy Trieszt lenne a házigazda, azonban egy hónappal a viadal előtt az illetékesek felülvizsgálják a helyzetet, és ha a körülmények ezt nem teszik lehetővé, akkor másik rendezőt keresnek. A tervet még a FINA legfőbb vezetésének jóvá kell hagynia.

A tornán az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott is érdekelt, Bíró Attila együttese Görögországgal, Kazahsztánnal, Izraellel és Új-Zélanddal szerepel egy csoportban. A másik csoportban Hollandia, Olaszország, Szlovákia, Franciaország és Üzbegisztán kapott helyet, a tornáról az első két csapat harcolja ki utolsóként a tokiói kvótát.

"Úgy gondoljuk, a FINA legőbb vezetése elfogadja a tervezetet, így erre kell majd készülni. Ha valóban így lesz, a hétfői NŐVÉR-ülésen a bajnokság menetrendjét sürgősen át kell majd írni" - fogalmazott Bíró Attila.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga