cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Az Eb után ismét legyőztük Hollandiát!

2020. február 25. 18:10

Az olimpiai selejtezőre készülő, Bíró Attila irányította női válogatottunk a szentesi világliga-meccsen 12-7-re győzött.

A szentesi magyar-holland női Világliga-mérkőzés előtt Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, és Bujdosó Tamás, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke, Gáll Péter, az MVLSZ főtitkára, valamint dr. Dömsödi József, a Szentesi VK női szakága vezetőjének társaságában megkoszorúzta a 2013-ban elhunyt világ- és Európa-bajnok, BEK-győztes, 10-szeres magyar bajnok Sipos Edit mellszobrát. Az MVLSZ elnöke rövid beszédében elmondta, klasszis vízilabdázónk sportpályafutása után gyerekek százait tanította meg úszni, karrierje és elhivatottsága mindannyiunk számára példa.
 
sipivari3.jpg Az uszodában aztán elbúcsúztatták a korábbi válogatott centert, a helyiek kedvencét, Hevesi Anitát - a díjátadón Szabó Zoltán polgármester, Bujdosó Tamás és Vári Attila köszöntötte.
 
A magyar és a holland válogatott pontosan egy hónapja az Európa-bajnokság bronzmérkőzésén játszott egymás ellen - akkor Bíró Attila csapata fantasztikus csatában 10-8-ra győzött. Arno Havenga együttese most a visszavágásra készült, ám a mieink a fantasztikus szentesi hangulatban rögvest a mérkőzés elején jelezték, szó sem lehet erről: a 3-1-es első negyed nagyszerű védekezésről, Kasó Orsolya magabiztosságáról, Parkes Rebecca, Vályi Vanda és Szilágyi Dorottya nagyszerű találatról szólt - utóbbi a duadszó előtt félpályás ejtésgóllal varázsolt. 
 
_S8I3353.JPG A másodikban magára talált az ellenfél, nálunk csak Szilágyi talált be, így a nagyszünetben 4-4- állt a táblán. De ami eztán következett! Fordulás után ugyanis csapatunk támadása nyugodtan mondhatjuk, kiérdemelte az elit jelzőt - az amúgy remek holland védelmet a harmadik negyedben hatszor sikerült mattolni! Keszthelyi Rita szokás szerint igazi vezér volt, Garda Krisztina is hozta az Eb-formáját, de senkire sem lehetett panasz. Arról nem beszélve, hogy a záró negyedben lenullázta riválist a válogatott, így meggyőző játékkal 12-7-re győzött. Joggal járt vastaps a csapatnak, amely folytatja felkészülést az olimpiai selejtezőre (a kiírás szerint Triesztben lett volna március 9-15. között, de a FINA jelezte, a koronavírus miatt változik a helyszín), ahol a ki-ki meccsen összeakadhat majd Hollandiával, így finoman fogalmazva nem baj, hogy ismét sikerült bennünk nyomot hagyni...

watch?v=Iwy0Ohr0gH8 Bíró Attila: Egyik csapat sem erre a mérkőzésre készült elsősorban, ugyanakkor adhat némi muníciót a jövőre nézve, hogy ez több volt mint egy edzőmeccs. Nagyon jól játszottak a lányok, persze ez nem az a lelkületű csata volt, amely majd március tizennegyedikén vár ránk, lehet, hogy ismét a hollandok ellen.

_S8I3787.JPGArno Havenga: – A magyar válogatott nagyon erős, erről mi is meggyőződhettünk egy hónapja, az Európa-bajnokság bronzcsatáján. Ezen a mérkőzésen gyorsabban és pontosabban játszottak nálunk, megmutatták, hogyan is kell igazából vízilabdázni. A legfontosabb feladat azonban az olimpiai kvalifikációs tornán vár majd ránk.

watch?v=qkzlot559K0 Női Világliga, európai-selejtező
MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 12-7 (3-1, 1-3, 6-3, 2-0)
Szentes, vezette:
Goncharenko (ukrán), Dreval (orosz)

Magyarország: Kasó – Antal, Máté, Parkes 1, Keszthelyi 2, Vályi V. 1, Garda 2. Csere: Szilágyi 4, Szücs 1, Illés 1, Leimeter, Gyöngyössy, Magyari (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Hollandia: Willemsz - Megens, van der Sloot 1, Wolves, Stomphorts, Keuning 4, Koolhaas. Csere: Joustra, Rogge, Sevenich, Koopman 1, Sleeking 1. Szövetségi kapitány: Arno Havenga

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
_S8I3788.JPG
 
További eredmények
Oroszország-Görögország 12-9
Franciaország-Olaszország 8-13
 
A NŐI VILÁGLIGA EURÓPAI SELEJTEZŐ ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 3 - 1 - 43-32 10
2. Spanyolország 3 2 1 - - 45-23 8
3. Olaszország 3 2 - 1 - 31-33 7
4. Oroszország 4 2 - - 2 43-44 6
5. Hollandia 2 - 1 - 1 23-26 2
6. Görögország 3 - - - 3 26-37 0
7. Franciaország 3 - - - 3 18-44 0
 
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga