cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Stabilitás, erő – a görögöket 10-5-re győzte le férfiválogatottunk!

2020. január 4. 19:59

A Märcz Tamás irányította, a januári, hazai Európa-bajnokságra készülő férfiválogatottunk a cuneói nemzetközi torna második napján Görögország ellen győzött öt góllal. Vasárnap délben Olaszország ellen játszik.

Az amerikaiak elleni 15-10-es győzelem után a mieinkhez hasonlóan a januári, budapesti Európa-bajnokságon az olimpiai kvótáért küzdő Görögország volt válogatottunk ellenfele. Märcz Tamás ezen a mérkőzésen a 15-ös keretéből két olimpiai bajnokának, Hosnyánszky Norbertnek és Varga Dénesnek adott pihenőt, a csapatkapitány Hárai Balázs volt.
 
Ezúttal jobban kezdett a csapat, mint tette pénteken: Manhercz Krisztián ott folytatta, ahol abbahagyta, kíméletlenül zúdította a labdát a kapuba, majd Mezei Tamás szerzett centergólt. Egy belőtt görög fór után Erdélyi Balázs villant, 3-1 volt ide. A negyed végére azonban Theodoros Vlachos csapata kiegyenlítette hátrányát, kétszer mattolta védelmünket, Vogel Soma kapust.
 
A második etapra hátául összeszedte magát a társaság, nem adott sok esélyt ellenfelének, míg átellenben Jansik Szilárd és Pohl Zoltán is pontosan célzott, majd Vogel védése után fórban Angyal Dániel húzott egy jól megkomponált megjátszás végén a kapuba - 3-0-s negyeddel, kiváló védekezéssel lépett el Märcz Tamás együttese.
 
Fordulás után semmit sem változott a játék képe - és a mieink hatékonysága sem! Továbbra is a stabilitás jellemezte csapatunkat, emberhátrányos szituációkban is rendre jó helyen voltak a blokkoló kezek és Vogel Soma. S miután a nagy hirigben Jansik és Erdélyi is meglőtte második gólját, már 8-3 állt a táblán.

hungre2.jpg A záró negyedben elején Vámos Márton bombája akadt be, majd sok fel-le úszás után az egriek sérüléséből felépült légiósa, Vlachopoulos talált be büntetőből, Kakaris pedig csapata ötödik gólját szerezte. Több sem kellett Vámosnak, kisvártatva válaszolt erre, s végül így 10-5-re nyertünk!
 
„Összeszedett, jó védekezés volt itt ma és ennek nagyon örülök. Játszottunk olyan új taktikai elemet, amit nagyjából először próbáltunk ki meccsen és jól működött. Úgy éreztem, hogy az egész meccsen jól tudtuk uralni a játékot és ez mindenképpen pozitív. A görögöket legyőzni sosem könnyű" - mondta a tornáról a helyszínrő tudósító vlv.hu-nak Märcz Tamás szövetségi kapitány. 

A torna zárásaként vasárnap 12 órától a házigazda, világbajnok Olaszország lesz az ellenfél. A TORNA MÉRKŐZÉSEI ITT NÉZHETŐEK ÉLŐBEN: https://www.federnuoto.it/live/
hungre3.jpg  
Nemzetközi felkészülési férfitorna, Cuneo (Olaszország)
Magyarország-Görögország 10-5 (3-3, 3-0, 2-0, 2-2)

Gólszerzők: Erdélyi 2, Jansik Sz. 2, Vámos 2, Manhercz, Mezei, Pohl, Angyal, ill. Argyropoulos, Fountoulis, Genidounias, Vlachopoulos, Kakaris

Egyesült Államok-Olaszország 8-10

További program
Január 5., vasárnap
Görögország-Egyesült Államok, 10:30
Olaszország-Magyarország, 12:00
 
A férfiválogatott 15-ös cuneói kerete
Kapusok
: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) 
 
Az 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokságot 2020. január 12-26. között a Duna Arénában rendezik.
Az Eb hivatalos weblapja:
 itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
2020-21 up-bajnokságok