cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott: fellépés az oroszországi Ruzában

2019. december 16. 15:00

A Bíró Attila irányított válogatott kedden magyar idő szerint 15:15-től vív világliga-selejtezőt Eb csoportellenfelével.

A spanyolok elleni idegenbeli szenzációs pontszerzés után ezúttal az oroszországi Ruzában játszik világliga-selejtezőt női válogatottunk. Bíró Attila a 19 fős Európa-bajnoki keretéből erre a mérkőzésre/utazásra Gangl Edinának, Keszthelyi Ritának, Csabai Dóránk, Illés Annának, Máté Zsuzsannának és Gyöngyössy Anikónak adott úgymond „felmentést" - más kérdés, a hat játékos itthon készül tovább.
 
„Egyéni edzéstervet kapott a hat itthon maradó játékos - nem lesz ez másként egy hét múlva, amikor Görögországban játszunk, és ahova ismét csak 13 játékos utazik. Hogy kik, a hétvégén dől el, szinte bizonyosan más összetételű csapat szerepel azon a meccsen - fogalmazott Bíró Attila, akinek válogatottja egy hete kezdte meg közvetlen felkészülését a januári kontinensviadalra. - Öt nap alatt kilenc vízi edzést tartottunk, ötször erősítés szerepelt a programban, megcsináltunk mindent, amit elterveztünk. Ebből a menetből jön most az oroszok elleni mérkőzés, amelyen értelemszerűen nem lehetünk csúcsformában, ugyanakkor, amelyen sokat szeretnék abból viszontlátni, amit gyakoroltunk nem csak az előző héten, hanem az elmúlt esztendőkben."
 
Az orosz válogatott is csoportellenfelünk lesz az Európa-bajnokságon, ennek ellenére miként a kapitány elmondta, nagy titkok nincsenek, nem lehetnek, maximum itt is, ott is a rotálásban keresendő a variálás.
20191015_női_vízilabda_válogatott_edzés_DI-29.jpg  
Hír, hogy Dél-Afrika jelezte, vállalja a tokiói részvételt mind a férfiaknál, mint a hölgyeknél, amit Bíró Attila ekképpen kommentált: „Nem változtat különösképpen a célkitűzéseinken. Ha esetleg olimpiai selejtezőre kell mennünk - reméljük, a hazai Európa-bajnokság után eldől, nem kell menni, azaz jól szerepelünk... -, akkor azt kell megnyernünk. A tíz csapatra emelés a tokiói olimpia kapcsán nem az európaiaknak kedvez, de nem foglalkozunk ezzel, nehéz lesz ezúttal is kijutni, de megoldjuk, csak magunkkal foglalkozunk."

A mérkőzés az alábbi youtube linken követhető nyomon!
 
watch?v=w9UReuiu638&feature=youtu.be Női válogatott - az oroszok elleni keret
Kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Eger)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Leimeter Dóra (BVSC),  Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 
A magyar válogatott decemberi-januári programja
2019. december 17.: 
Oroszország-Magyarország - világliga európai-selejtező
2019. december 23.: Görögország-Magyarország - világliga európai-selejtező
2020. január 4-6.: Nemzetközi torna, Dunaújváros - ellenfelek: Görögország, Franciaország, Kína
 
Az 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokságot 2020. január 12-26. között a Duna Arénában rendezik.  
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga
eb
Eb2020