cover image
Egyéb

Nyugalom, boldogság, erő, no és az otthon, édes otthon…

2019. december 9. 16:32

Az újdonsült Magyar Kupa-győztes Dunaújváros szakosztályvezetője, Kis-Primász Ágnes nagy fegyverténynek tartja a sikert, de legalább ekkora teljesítménynek véli, hogy az albérletbe kényszerült szakosztály túlélte a nehéz időszakot. Most, hogy a Fabó Éva Sportuszodát átadták, újra van otthona a csapatnak. Nem mellékesen az Eb előtti válogatott tornát is megrendezi a klub!

Nyugalom, boldogság – révbe ért a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics.

Utóbbi okát nem kell magyarázni, hiszen vasárnap, a Magyar Kupa fináléjában végig vezetve, a záró negyedben jelentősen megfogyatkozva, az ötméteres párbajt mégis megnyerve letaszította a trónról a hasonlóképpen szívósan küzdő UVSE együttesét. „Talán elmondhatjuk, járt már nekünk ez a győzelem!” – fogalmazott érhető boldogsággal Gurisatti Gréta, miután a négygólos, szintén remekül játszó Garda Krisztina a magasba emelte a trófeát.

A nyugalom jelzőt azonban érdemes körbejárni, már csak azért is, mert valahol összefüggésben lehet a sikerrel. Nos, köztudott, az előző szezont, illetve ennek az elejét meglehetősen zaklatott körülmények között töltötte a Mihók Attila és Sike József által irányított alakulat. Zaklatottan, mert a Fabó Éva Sportuszoda teljes körű felújítása miatt albérletekbe kényszerült. A játékosok, a szakmai stáb tagjai nem panaszkodtak, ugyanakkor nem kis nehézségeket okozott számukra a helyzet.

Mígnem eljött a pillanat, és november közepén birtokába vehette a szakosztály a felújított uszodát – a felnőttcsapat november 16-án, az FTC elleni győzelemmel avatta. Nos, azóta az edzések is hazai medencében zajlanak, nem kell utazni, a kemény munka mellett újra a mosoly az úr. S lőn: a társaság bejutott az Euroligában a legjobb nyolc közé, majd megnyerte a Magyar Kupát!

Fotó: dfve.eu

Fotó: dfve.eu

„Kétségtelen, egyenesbe kerültünk – fogalmazott a vasárnap esti ünneplés másnapján Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető. – Minden szempontból megterhelő időszakon vagyunk túl, a pesti, sárbogárdi és székesfehérvári edzések, az azzal járó utazások nem könnyítették meg az életünket. És itt nem csupán a felnőttcsapatról van szó, hiszen minden utánpótlás-korosztályunk, a gyerekek, azok szülei érintettek voltak a történetben. Feltétlen ki kell emelnem az UVSE, az FTC és a Fehérvár segítségét, többször is hozzájuk mehettünk edzeni, ami segítette a munkánkat.”

Az újvárosiak igyekeztek profitálni is a helyzetből, így új edzésmódszereket vezettek be, többször jártak tornateremben, mint azt megelőzően bármikor – mint megjegyezték: „Próbáltuk olyan benti tréningekkel pótolni az esetlegesen elmaradt vízi edzéseket, amelyek nem mennek a teljesítmény rovására – jelentős és pozitív tapasztalatokat gyűjtöttünk ezen a téren is, megpróbáljuk ezeket a jövőben is megtartani.”

Ennek egyik erős jele, hogy a klub erőnléti edzőnek szerződtette a kenus olimpiai bajnokot, Vajda Attilát! Merthogy Dunaújvárosban szentül hiszik, a mai vízilabdában elengedhetetlen a kiválóbbnál is kiválóbb fizikai állapot ahhoz, hogy a nemzetközi színtéren felvegyék a versenyt a legjobbakkal - mert muszáj nem csak erősnek látszani, hanem annak is mutatkozni. „Hiszünk a kemény játékban, nem tagadjuk, arról nem beszélve, hogy elég megnézni a nemzetközi porondot, ugyanilyen ellenfeleket találni, akár klub, akár válogatott fronton. Csalódott vagyok a vasárnapi játékvezetés miatt, nem nőtt fel a mérkőzés színvonalához. Az Euroligában ugyanebben a felfogásban vízilabdáztunk, elismeréssel szóltak rólunk, nem véletlenül járjuk ezt az utat.” 

Fotó: dfve.eu

Fotó: dfve.eu

Az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes szakosztályvezető, Kis-Primász Ágnes játékosként bajnokságot és kupát is nyert az újvárosiakkal, vezetőként ez az első kiemelkedő győzelme. De legalább akkora sikerként éli meg, hogy az átmeneti esztendőt úgymond túlélte, sőt voltaképpen jó eredményekkel élte túl a szakosztály. És nem győzi hangsúlyozni: „Most tudjuk igazán értékelni, milyen az, amikor tető van a fejünk fölött, amikor van otthonunk. Bízom benne, mindezt észben tartva, továbbra is keményen dolgozva további sikerek követik a szenzációs Magyar Kupa-diadalunkat, úgy felnőtt-, mint utánpótlás fronton.”

Fotó: MVLSZ

Fotó: MVLSZ

A nagy nyugalom és boldogság közben persze már a további teendőket intézi, mint megemlítette: „A szép uszodánkat nemzetközi szinten is méltóképpen avatjuk, hiszen nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az Európa-bajnokság előtt nálunk tartja a főpróbát a női válogatott! Merthogy január 4-6. között Dunaújváros rendezi azt a tornát, amelyen a magyar válogatott mellett Görögország, Franciaország és Kína vesz részt.”

Vízilabda hírek
dunaújváros