cover image
Egyéb

Női Magyar Kupa: elképesztő izgalmak után a Dunaújvárosé a serleg!

2019. december 8. 16:00

Mihók Attila csapata végig vezetett, ám az UVSE parádés hajrával egyenlített, így az ötméteres párbajra maradt a döntés. Ebben az újvárosiak voltak a jobbak, így megszerezték a trófeát.

Parádésan kezdte a finálét a trónkövetelő Dunaújváros, hiszen kiváló védekezésével, és Laura Aarts magabiztos kapusteljesítményével 11 percig nem kapott gól ellenfelétől. Elöl azonban Gurisatti Gréta két akciógólt jegyzett, majd Geraldine Mahieu harcolt ki ötméteres, amelyet Garda Krisztina váltott gólra, így 3-0-ra vezetett Mihók Attila csapata.
_CB13479.jpg  
Ezt az előnyét őrizte sokáig. Tette ezt úgy, hogy felvállalt kemény védekezése okán szinte végig emberhátrányban volt hátul. Igen ám, de három negyed után több mint a fél csapata két személyi hibával állt, így hiába volt 9-6-os hátrányban a címvédő, semmi sem dőlt el. Még akkor sem, ha érdekesség, a záró menetben Szücs Gabriella és Rybanska Natasa pontozódott ki előbb... Nem, hiszen negyedik ötméteresét kihagyta Garda, avagy Gangl Edina védett nagyot.
_CB13914.jpg  
Benczur Márton is űzte-hajtotta lányait, eredménnyel: Keszthelyi Rita és Kisteleki Hanna is betalált a válogatott játékosait (Gurisatti és Garda mellett Vályi Vandát és Horváth Brigittát) is elveszítő újvárosiak ellen, majd óriási izgalmak és feszültség közepette Faragó Kamilla 26 másodperccel a vége előtt egyenlített. Miután az utolsó támadásnál hét a hat ellen sem jutott dűlőre a Dunaújváros, következhettek az ötméteresek. Ebben aztán az újvárosiak nem hibáztak, miközben odaát két lövés is sikeretlen volt, így a Dunaújváros nyert a Magyar Kupát!
_CB13630.jpg   
Mihók Attila: „Nagyon régen nyert hazai trófeát a Dunaújváros, de úgy érzem, rászolgáltunk arra, hogy mi emelhessük fel a kupát. Aki látta a meccset, szerintem nem kérdőjelezi meg a sikerünk jogosságát, gyakorlatilag hibátlan teljesítménnyel nyertük meg ezt a sorozatot. Azzal, hogy az UVSE ellen győztünk és ahogyan győztünk, feltettük az i-re a pontot.”

Benczur Márton: „ Elismerésem a Dunaújvárosnak, de ez a mérkőzés pankrációba fordult át, ebben pedig sajnos elveszítettük a pontosságunkat. Nem lőttük be a rengeteg helyzetünket, pedig jócskán adódott előttünk lehetőség a gólszerzésre.”
Az érmeket Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és dr. Zlinszky János, a BENU Magyarország Zrt. igazgatósági tagja adta át.

_CB13992.jpgNŐI MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ
DÖNTŐ
UVSE-Hunguest Hotels-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 9-9 (0-2, 3-4, 3-3, 3-0) - ötméteresekkel 3-4
Gólszerzők: Kisteleki H. 3, Keszthelyi 2, Faragó K. 2, Szücs, Parkes, ill. Garda 4, Gurisatti 2, Mahieu, Vályi V., Ziegler
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
_CB14722.jpg
A végeredmény: 1. Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk-Graphics (Laura Aarts, Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Kiss Alexandra, Geraldine Mahieu, Sajben Nikolett, Szabó Nikolett, Szellák Csenge, Vályi Vanda, Ziegler Diána. Edző: Mihók Attila), 2. UVSE, 3. FTC-Telekom és Hungerit-Szentes
Vízilabda hírek
magyar kupa