cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: FTC-OSC döntő következhet!

2019. december 7. 20:14

Az elődöntőben Varga Zsolt címvédő csapata a Szolnokot, Vad Lajos együttese pedig a Miskolcot győzte le. A finálét vasárnap 16:00-tól rendezik a Komjádi-uszodában, az összecsapást a Duna World élőben közvetíti.

Zsivko Gocicsnak 13 perc után lett úgymond „elege", Varga Dénes értékesített ötméteres után jelezte, időt kér. Időt kér, és megpróbálja felrázni játékosait, megpróbálja rávenni őket arra, hogy azt játsszák, amit megbeszéltek. No, igen, a táblán 7-0 állt...

Persze abban, hogy a Szolnok ekkora hátrányba került, jelentős szerepet volt az FTC-nek is, lévén Varga Zsolt játékosai elöl és hátul is kitettek magukért, a felek bajnoki összecsapásához hasonló mentalitással küzdöttek. Vogel Soma és a védelem magabiztos volt, az ellenakciók vagy éppen a statikus hat a hat elleni támadások is kiszámíthatatlanok voltak. Ez akciógólt (Ioannis Fountoulis), előnygólokat (Varga Dénes, Zalánki Gergő), illetve négy kiharcolt és belőtt ötméterest eredményezett.
_CB12853.jpg  
Az időkérést követően Dőry Farkas törte meg a szolnoki gólcsendet, ám még szünet előtt Vámos Márton, a harmadik etap elején pedig Német Toni volt eredményes, így 9-1-re vezetett a Fradi. A címvédő később érhetően visszavett a fokozatból, amit a Szolnok ügyesen kihasznált, így 9-6-ra is állt a táblán, az FTC győzelmét azonban semmi sem veszélyeztette. Főként azután, hogy Varga, Fountoulis és Jansik Szilárd révén zsinórban három gólt szerzett. A vége 13-8 lett, ismét harcba szállhat a serlegért tehát a zöld-fehér alakulat.
 _CB12783.jpg Varga Zsolt: „Kitűnően kezdtünk, stabil volt a védekezésünk, jöttek a védések is a kapuból. Mindig azt mondom, hogy ez a játékunk alapja, és ha ez megvan, akkor is nyerni tudunk, ha éppen nem támadunk olyan jól. A második félidőre azt kértem, hogy a nagy különbség ellenére se váltsunk ritmust, de a döntőre is gondolva kicsit visszavettek a játékosok, és azért a Szolnok is feljavult közben."
Zsivko Gocics: „Nagyon csalódott vagyok, mert pont úgy kezdtünk, ahogyan nem lett volna szabad. Felhívtam a csapat figyelmét arra, hogy koncentráljunk a mérkőzés elején, ehhez képest az első félidő pocsék lett. Megérdemelten nyert a Ferencváros, azért tudtunk visszajönni a meccsbe, mert az ellenfelünk még vasárnap is játszik."
_CB13120.jpg  
A másik elődöntőben a Kis István irányításával (Vidumanszky László vezetőedzőt „jegeli" a klub...) próbálta meglepni az OSC-t, Szasa Misics találatával sikerült is megszereznie a vezetést. Innen Manhercz Krisztián és Andrija Prlainovics vezérletével, a Braniszlav Mitrovics kapus által összerakott védekezésre is támaszkodva 5-1-re lépett el a fővárosi együttes. Misics pazar játékával 5-4-re visszakapaszkodtak a borsodiak, de jött Erdélyi Balázs duplája (egy gól a második negyed utolsó, egy a harmadik első percében), Bundschuh Erik második találata, és újra négy volt közte (8-4).
_CB13135.jpg  
Küzdött a Miskolc, de kézben tartott az OSC a meccset, 10-6 után azonban újabb hajrát nyitott ellenfele. Lőrincz Bálint (tett" be egy fórt, majd Nagy Ádám villant, így 3:11-gyel a vége előtt csak kettő volt a különbség. Erdélyi egy időkéréses fórt zúdított be azonban, ami voltaképpen mindent eldöntött. Vad Lajos együttese 11-9-re győzött, és vasárnap 16 órától megpróbálhatja a fináléban letaszítani a trónról az FTC-t.
_CB13187.jpg  
Vad Lajos: „Döntőbe jutni a legnehezebb, ez ezen a találkozón is bebizonyosodott. Az egymeccses párharcokra mindig rányomja a bélyegét a nagy tét, el kell ismernem, kimondottan rosszul játszottunk. Remélem, ez a döntőben nem így lesz.”

Kis István: „Egy hete készülünk együtt a csapattal, azt gyakoroltuk, amit én elképzeltem, s úgy gondolom, nyolcvan százalékban meg is valósítottuk a tervezetteket. Amikor ezt tettük, meglátszott az eredményen, amikor lankadt a figyelem, akkor az OSC kihasználta. Két előnyt úgy passzoltunk el, hogy üres játékos volt a kapufánál, s éppen kettő góllal kaptunk ki... Nem mondom, hogy ha ezeket belőjük, akkor egál, de szorosabb, az biztos.”

_CB13074.jpgA Magyar Kupa bronzérmeit Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át a Szolnok és a Miskolc játékosainak.

_CB13401.jpg BENU Férfi Magyar Kupa
Elődöntő
 
FTC-Telekom-Szolnoki Dózsa 13-8 (5-0, 3-1, 1-4, 4-3)
Gólszerzők: Varga D. 3, Fountoulis 3, Jansik Sz. 2, Német 2, Vámos 2, Zalánki, ill. Várnai 2, Szubotics 2, Dőry, Angyal, Szeghalmi, Lazics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A-Híd-OSC-Újbuda-PannErgy-Miskolc 11-9 (3-1, 3-3, 3-1, 2-4)
Gólszerzők: Manhercz 3, Erdélyi 3, Bundschuh 2, Brguljan, Prlainovics, Ubovics, ill. Nagy Á. 3, Misics 3, Lőrincz 2, Vadovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Következik
Döntő
2019. december 8., vasárnap
watch?v=5qV13xhU9Qg FTC-Telekom-A-Híd-OSC-Újbuda, 16:00 - tv: Duna World
Vízilabda hírek
magyar kupa
BENU