cover image
Egyéb

Női Magyar Kupa: UVSE-Dunaújváros a trófeáért

2019. december 7. 16:39

Az elődöntőben Benczur Márton címvédő csapata az FTC-t, Mihók Attila együttese pedig a Szentest győzte le. A finálét vasárnap 14:30-tól rendezik a Komjádi-uszodában, az összecsapást a Duna World élőben közvetíti.

A bajnoki döntetlen után az UVSE nem bízott semmit a véletlenre, a mérkőzés elején szigorúan védekezett, helyzeteit pedig kíméletlenül igyekezett kihasználni. Ennek köszönhetően a 2-1-es első negyed után a második periódusban Kisteleki Hanna kétszer, Keszthelyi Rita és Parkes Rebecca egyszer-egyszer volt eredményes, s miután hátl továbbra is masszív volt a fal, pluszban Csabai Dóra ötméteresét is hárító Gangl Edina is magabiztosan állt a lábán, 6-1-es UVSE vezetés állt a Komjádi-uszoda eredményjelző tábláján.
 
_CB11986.jpg Béres Gergely csapata azonban nem törődött bele az eredménybe (hogy ebben mennyi szerepe volt annak a közjátéknak, amikor Gerendás György piros lapot kapott, ki tudja...), ment előre, és 7-2 után Illés Anna vezérletével egyre közelebb férkőzött. Mindez 7-5-ig sikerült első lépésben, de ekkor a duplázó Rybanska Natasa úgy tűnt, eldönti a csatát. A Fradi azonban másfél perc alatt Muzsnay Fanni, Ráski Lilla és Gémes Anett révén huszáros hajrát vágott ki, 1:20-szal a vége előtt felzárkózott 9-8-ra. Ekkor jött a centerben tarthatatlan Parkes Rebecca, aki két találatával lezárta a meccset. Az UVSE 11-8-ra győzött.

Benczur Márton: „Arról inkább nem beszélnék, mi történt hét kettő után, mert nem lenne túl diplomatikus, de megvan róla a véleményem. Akik kijöttek az uszodába, látták, mi történt, én nem szeretnék ezzel foglalkozni. Már csak a döntőre fókuszálunk, büszke vagyok a lányokra. Jól játszottunk, lehetett volna nagyobb is a gólkülönbség, de megzavartak minket, amiből tanulnunk kell.”

Béres Gergely: „ A második negyedben volt egy kis hullámvölgyünk, de a csapat óriási küzdőszellemről tett tanúbizonyságot. Vissza tudtunk jönni a meccsbe, mi több, felzárkóztunk egyetlen gólra. Úgy gondolom, a lányok mindent megtett, ebben a mérkőzésben ennyi volt.”

 _CB12420.jpg A másik elődöntőt jól kezdte a Komlósi Péter irányította Szentes, ám azt esélyesebb Dunaújváros fokozatosan „ment el mellette". Olimpiai bajnok kenusunk, Vajda Attila is elégedetten csettintett, és ugyan a csapat újdonsült erőnléti edzőjeként sok érdeme még nincs a játékosok fittségében, de az egyértelmű, ahogy mondani szokták, „jó anyagot" kap a kezébe. Gurisatti Gréta vitte elöl a prímet, de láthatóan mindannyian élvezték a játékot (talán egyedül az ötméterest hárító Kiss Alexandra tűnhetett szomorúnak, mert egy szentesi közeli centergól után kisebb szemsérülés miatt le kellett cserélni), és láthatóan a végén már tartalékoltak a vasárnapi, UVSE elleni fináléra. Amelyet 14:30-tól rendeznek, és a Duna World élőben közvetíti.
_CB12447.jpg A Magyar Kupa bronzérmeit Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át az FTC és a Szentes játékosainak.
_CB12375.jpg  
_CB12690.jpg NŐI MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ
Elődöntő
UVSE-Hunguest Hotels-FTC-Telekom 11-8 (2-1, 4-1, 1-2, 4-4)
Gólszerzők: Parkes 3, Rybanska 3, Keszthelyi 2, Kisteleki H. 2, Faragó K., ill. Illés A. 2, Ráski 2, Csabai, Gémes, Muzsnay, Pőcze
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–Hungerit-Szentes 14-7 (4-2, 4-0, 3-2, 3-3)
Gólszerzők:
Gurisatti 6, Mahieu 4, Vályi V. 2, Horváth B., Ziegler, ill. Jackovich 3, Mácsai, Dömsödi, Kádár, Tóth F.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Következik
Döntő
2019. december 8., vasárnap

watch?v=5qV13xhU9QgUVSE-Hunguest Hotels-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, 14:30 – tv: Duna World

Vízilabda hírek
magyar kupa