cover image
Egyéb

MEFS: a legeredményesebb egyetemi sportolókat, így pólósainkat is díjazták

2019. november 21. 18:20

Több mint száz, felsőoktatásban tanuló fiatal érdemelte ki idén az Év egyetemi sportolója díjat, közöttük a nápolyi Universiadén győztes női vízilabdacsapat, valamint az ugyanott bronzérmet nyert férfi vízilabda-válogatott tagjai.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) csütörtöki díjátadó gáláján az év legeredményesebb egyetemista és főiskolás sportolóinak járó plakettet azok vehették át, akik 2019-ben a nápolyi nyári universiadén, továbbá az egyetemi világversenyeken a dobogón végeztek, illetve a különböző sportági világversenyeken aranyérmesek lettek.
 
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport és a tudomány területén egyaránt eredményt felmutatni tudó hallgatók a nemzet kincsei.
 
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédében kiemelte: a gálán olyan kiválóságokat részesítenek elismerésben, akik a fiatalok és a hallgatók előtt is példaképek, mert nem csupán a sportban elért eredményeikkel emelkednek ki, hanem hallgatóként is komoly szellemi teljesítményt nyújtanak. Egyúttal megköszönte a szülőknek és a családtagoknak azt az önzetlen segítséget, amelyet a versenyzőknek nyújtottak.
 
A felnőtt sportági világbajnokságok magyar győztesei közül az Év egyetemi sportolója díjat kapta meg a birkózó Lőrincz Tamás (Testnevelési Egyetem), az úszó Kapás Boglárka (ELTE), a hosszútávúszó Rasovszky Kristóf (Pannon Egyetem), a párbajtőröző Siklósi Gergely (ELTE), a kajakozó Medveczky Erika (TE), Csipes Tamara (Edutus Egyetem), Gazsó Alida Dóra (ELTE), Bodonyi Dóra (Debreceni Egyetem) és Hagymási Réka (Edutus Egyetem), a kettesfogathajtó és az akrobatikus rock and roll csapat tagjai, a sporthorgász Gyulánszki Nikolett (Budapesti Metropolitan Egyetem), a paraúszó Illés Fanni (ELTE) és a paraatléta távolugró Ekler Luca (TE).
 
Szintén ebben az elismerésben részesültek a nápolyi Universiadén győztes női vízilabdacsapat, valamint az ugyanott bronzérmet nyert férfi vízilabda-válogatott tagjai, továbbá a szintén harmadik Tóth Krisztián cselgáncsozó (TE).
 
Az Universiade-győztes női vízilabda-válogatott 
Kapusok: Kiss 
Alexandra, Lekrinszki Gina Petra
Mezőnyjátékosok: Brezovszki Gerda, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gémes Anett Alexa, Gerendás Matilda, Hertzka Orsolya, Huszti Dóra, Kövesdi Vivien, 
Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna, Mucsy Anna Mandula
Stáb: Mihók Attila, Benczur Márton, Almási-Szabó Marcella, Beck György
egyetemidipolo.jpg  
A bronzérmes férfiválogatott
Kapusok: Kardos 
Gergely, Szakonyi Dániel
Mezőnyjátékosok: Bencz Rolf, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, 
Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd
Stáb: Horváth János, Keszthelyi Tibor, Bors László, Beck György
egyetemidipolo2.jpg  
Átadták az Év Legsportosabb Egyeteme díjakat is, amelyeket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az egri Eszterházy Károly Egyetem és a bajai Eötvös József Főiskola képviselői vehették át.
 
A Magyar Egyetemi-Főiskolai országos bajnokság pontversenyében a Testnevelési Egyetem végzett az élen megelőzve a dobogón a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet és az Eszterházy Károly Egyetemet.
 
Az eseményen Hajós Alfréd aranyplakett kitüntetésben részesült András István, a Dunaújvárosi Egyetem és Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora. A MEFS életműdíját vehette át Karger Kocsis László, az Emmi sportért felelős államtitkárságának nyugalmazott protokollfőnöke.
egyetemidij.jpg  

Vízilabda hírek
mefs
universiade