cover image
Egyéb

Theodora Magyar Kupa: a péntek a hölgyeké

2013. november 14. 18:56

A hölgyek elődöntőivel pénteken kezdődik a szolnoki négyes döntő, a Theodora Magyar Kupában. Az Eger megvédené a címét, a Dunaújváros megakadályozná, a Szentes meglepetésre készül, a Szeged reménykedik.

A négy résztvevő közül csak a Szeged női együttese nem volt ott tavaly a Komjádi-uszodában a Final Fourban, egy éve ugyanis a BVSC-Zugló csapata küzdött negyedik résztvevőként az Eger-Dunaújváros-Szentes trió mellett.

Nemcsak a zuglóiak a távolmaradók ezúttal, hanem „sok gól” is távozott: Antal Dóra és Keszthelyi Rita (valamint Illés Anna a BVSC-ből) külföldre szerződött, így kevesebb klasszist láthatunk az új szolnoki Vízilabda Arénában.

Igaz, több légióst, hiszen ahogyan az egrieknél Francesca Clayton, úgy a szentesieknél Catherina van der Sloot vagy Peggy Etiebet és a kapus Stefania Terefou szerepel majd. Lesznek kuriózumok is, hiszen például a világbajnoki ezüstérmes Miskolczi Kitti tavaly még a Szentes játékosa volt, most viszont már a Dunaújvárosi Főiskola sikeréért küzd, az elődöntőben éppen volt csapata ellen. Vagy ott van Csabai Dóra, aki a BVSC távollétében újra négyes döntőt játszik, mert az újvárosiakhoz szerződött.

Gurisatti Gréta is kupát nyerne (Fotó: Ritz Fotóalbum)

Gurisatti Gréta is kupát nyerne (Fotó: Ritz Fotóalbum)

Kétségtelenül izgalmasabbnak ígérkezik a Dunaújváros-Szentes elődöntő a másik párharcnál, így két érintettet, Gurisatti Grétát és Gémes Alexát kérdeztük az esélyekről:

„Nagyon készültünk a héten, nem is feltétlenül és kizárólag a Szentesre, hanem az egész hétvégére. Többször is videóztunk, kielemeztük az Eger elleni bajnokin elkövetett hibáinkat” – árulta el a dunaújvárosiak fiatal játékosa. „Mivel még a szezon elején járunk, így a saját csapatunkra koncentrálunk, a saját játékunkat kell tökéletesíteni. Úgy érzem, sokat haladtunk ebben. Természetesen, mivel szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát, ismerni kell az ellenfeleket is. A szentesieknél szereplő angol lánnyal a nyári junior világbajnokságon találkoztam, nagyon ügyes. Eddig egy felkészülési meccsen futottunk össze a Szentessel, ott nyertünk, viszont én akkor nem játszottam. Nagyon várom a meccset” – mondta Gurisatti Gréta.

„Szerintem minden csapat úgy megy Szolnokra, hogy szeretné minimum az első mérkőzést megnyerni. Mindent megteszünk majd ennek érdekében” – tette meg ígéretét a csongrádiaknak a válogatott bő keretében is számításba vett Gémes Alexa. „Videóztunk a héten, próbáltuk leszűrni a Dunaújváros taktikai elemeit, és azt, hogy mely játékosokra kell kiemelten odafigyelnünk. Az, hogy a bajnokság elején volt egy-két gyengébb meccse az ellenfelünknek, nem jelent semmit. Biztosan felszívják majd magukat erre az elődöntőre, nem lesz könnyű dolgunk, de tartunk már ott, hogy bárkit megverjünk. Ebben az évben egyébként is a napi forma dönt, egyik csapat sem legyőzhetetlen” – mondta a Szentes egyik legjobbja.

A Theodora Magyar Kupa szolnoki program:

Női elődöntők, november 15., péntek:
17 óra 45 perc:
Dunaújvárosi Főiskola VE – Hungerit-Szentes – Digi Sport 1
19 óra 30 perc: ZF-Eger – Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas - Digi Sport 1

Férfi elődöntők, november 16., szombat:
14 óra 45 perc:
A-Híd Szeged – Kaposvári VK - Digi Sport 1
16 óra 30 perc: Szolnoki Dózsa-Közgép – TEVA-Vasas - Digi Sport 1

Női döntő, november 17., vasárnap:
14 óra 30 perc:
Az 1. elődöntő győztese – A 2. elődöntő győztese - Digi Sport 1

Férfidöntő, november 17., vasárnap:
16 óra 15 perc:
Az 1. elődöntő győztese – A 2. elődöntő győztese - Digi Sport 1

Emlékeztető, a 2012-13-as sorozat négyes döntőjében:

Dunaújvárosi Főiskola Mex-Motors – ZF-Eger 4-10 (0-1, 1-2, 1-5, 2-2)
Gólszerzők:
Gurisatti, Horváth B., Polák, Poszkoli 1-1, illetve Antal 4, Keszthelyi 2, Miló Sidló, Somhegyi, Pócsi, Zajácz 1-1

BVSC-Zugló – Hungerit-Szentes 7-9 (2-2, 1-2, 2-2, 2-3)
Gólszerzők:
Illés 3, Kisteleki H. 2, Csabai, Farkas 1-1, illetve Gémes, Hevesi, Kövér-Kiss, Miskolczi 2-2, Rácz 1

A döntőben:

ZF-Eger – Hungerit-Szentes 9-5 (2-1, 1-1, 3-3, 3-0)
Gólszerzők:
Antal 5, Keszthelyi 2, Somhegyi, Veréb, illetve Kotova 2, Gémes, Hevesi, Kövér-Kiss 1-1
Vízilabda hírek
magyar kupa