cover image
Egyéb

Euro-kupa: az Eger kiszenvedte, ott van az elődöntőben!

2019. november 9. 22:04

Dabrowski Norbert csapata négygólos vereséget szenvedett a Strasbourg otthonában, de végül az ötméteres párbajban jobb volt, és kiharcolta a továbbjutást. A Vidumanszky László irányította Miskolc itthon már partiban volt az olasz Bresciával, de végül kettős vereséggel esett ki.

A kinti hétgólos vereség után bravúrra készült a Miskolc, ám miként Bresciában, itthon sem bírt Giacomo Cannellával, aki a hatos után ötöt vágott a borsodiak kapujába. Az olasz együttes semmit sem bízott a véletlenre, nem az előnyét őrizve vízilabdázott, hanem az első pillanattól kezdve élesen, tűzzel tette a dolgát, így küzdelmes, kiegyenlített csata zajlott a medencében. A Miskolc a jól játszó Vadovics Viktor vezérletével a harmadik negyedben 7-8-nál és 8-9-nél is egyenlített, ám a hajrát a rivális bírta jobban. A Brescia 11-10-es sikere azt jelentette, hogy kettős győzelemmel jutott a négy közé.

Vidumanszky László: „A találkozó kulcsa az lehetett volna, hogyha az elején sikerül egy-két góllal elhúzni az olaszoktól. Sajnos, ez nem sikerült, mert megint sok elemi hibát követtünk el. A Brescia rendkívül rutinos csapat, a kontinens élmezőnyébe tartozik, és rögtön kihasználja az ellenfél megingásait. Baj nincs, de át kell mennünk nekünk is az olaszok által képviselt szintre.”
 
Ahol az Eger is lehet az ellenfele! Tegyük hozzá, nem sokon múlt, hogy a lehetőség fennálljon... Ne sokon, hiszen Dabrowski Norbert csapata (amelyből hiányzott a kéztörése után lábadozó Angelos Vlachopoulos) a hazai 12-8 után 10-6-ra kikapott a Strasbourg otthonában. Az első, 2-2-es negyed után semmi sem utalhatott arra, hogy baj lehet, ám a francia alakulat a második etapban lenullázta a hevesieket, s a nagyszünet után a jelentések szerint ideges, feszült meccsen végül ledolgozta hátrányát. Következhettek az ötméteresek, amelyben, sorrendben Csacsovszky Erik, Gyárfás Tamás, Hosnyánszky Norbert és Sztrahinja Rasovics sem hibázott, s amelyben Kardos Gergely két lövést is hárítva vállalt főszerepet a továbbjutásban.

Dabrowski Norbert: „A második negyedtől szinte végig vezetett a Strasbourg, aztán sikerült kinyitni a meccset, kialakítani a négygólos különbséget. A hajrában a franciáknak is és nekünk is volt lehetőségünk gólt lőni. Brusztos, lassú volt, viszonylag kevés ítéletet hozott az összecsapás, a franciák egyébként semmit sem csináltak másként, nem leptek meg minket. Az ötösöknél az döntött, hogy Kardos Gergely jobban védett.”

Az Eger és a Brescia mellett a Nagyvárad és az olasz Ortigia jutott az elődöntőbe. 
 
Férfi Euro-kupa, 2. mérkőzések
PannErgy-Miskolc-AN Brescia (olasz) 10-11 (2-2, 1-1, 3-5, 4-3)
Gólszerzők: Vadovics 3, Krijestorac 2, Sztojanovics 2, Nagy Á., Bedő, Misics, ill. Cannella 5, Alesiani 2, Nikalidisz 2, Buha, Figari
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Brescia, kettős győzelemmel (28-20)
 
Team of Strasbourg (francia)-ZF-Eger 10-6 (2-2, 3-0, 3-3, 2-1) - ötméteresekkel 3-4
Gólszerzők: Bratic 3, Babic 2, Markovic 2, Cesca, Letica, Jablonski, ill. Sz. Rasovics 2, Csacsovszky E., Hosnyásznky, Decker Á., Baksa
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Továbbjutott: Eger, 18-18-as összesítés után ötméteresekkel
 
További eredmények:
CN Mataro (spanyol)-Nagyvárad (romániai) 10-8
Továbbjutott: Nagyvárad, 20-19-es összesítéssel
 
NC Vouliagmeni (görög)-Ortigia (olasz) 6-7
Továbbjutott: Ortigia, 16-15-ös összesítéssel
Vízilabda hírek
euro-kupa