cover image
Egyéb

Továbbra is a csúcson – megvédte címét az FTC!

2019. november 2. 21:45

Varga Zsolt együttese remek második félidei teljesítménnyel 14-11-re legyőzte az Euro-kupagyőztes CN Marseille csapatát, így 1978, 1980 és 2018 után ismét Európai Szuperkupagyőztes lett!

A találkozó favoritja a Ferencváros volt, amely két hete a BL csoportkörében 13-7-re verte a marseille-i csapatot úgy, hogy már 7-1-re is vezetett. A döntetlennel zárult nyitónegyed után ugyanakkor a francia csapat nagy meglepetésre szétzilálta a zöld-fehérek védekezését és hat gólt szerezve 8-4-es előnnyel mehetett a nagyszünetre.

A harmadik felvonásban az FTC gyakorlatilag másfél perc alatt ledolgozott hármat a hátrányából – miközben Vogel Soma sorra mutatta be a védéseket –, a franciák viszont emberelőnyben újra kettőre léptek meg. Aaron Younger közvetlenül a dudaszó előtt talált be, amivel ismét minimálisra csökkent a különbség.

A záró felvonás elején Varga Dénes egyenlített, de szinte azonnal jött a válasz a túloldalon. Az újabb magyar gólra sem kellett sokat várni, egy tökéletesen kijátszott emberelőny végén Nicolas Constantin-Bicari húzott a kapuba. Öt perccel a vége előtt már a magyar bajnoknál volt az előny Younger harmadik találatával. Bő három perccel a vége előtt újabb fórt kapott az FTC, Varga Zsolt pedig időt kért, a megbeszélést követően Ioannisz Founoulis gyakorlatilag két passz után értékesítette az előnyt, majd a Nikola Jaksics által kiharcolt ötméterest is a nyáron szerződtetett görög klasszis váltotta gólra, lezárva ezzel a legfontosabb kérdést.

Az FTC 1978, 1980 és 2018 után ismét Európai Szuperkupagyőztes lett, kezdődhetett az ünneplés!

Európai Szuperkupa, Marseille
FTC-Telekom Waterpolo–CN Marseille (francia) 14-11 (2-2, 2-6, 4-1, 6-2)
Gólszerzők:
Fountoulis 5, Younger 3, Zalánki 2, Varga D. 2, Jaksics, Constantin-Bicari
Vízilabda hírek
ftc