cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bíró Attila: sok pozitívum a csapat játékában

2019. október 16. 17:16

A görög Olympiakosz ellen edzőmeccset vívó válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt látottakkal. Elmondta, örül, hogy Antal Dóra újra ott van a keretben, és másik két visszatérő Európa-bajnoka klubteljesítményét is figyeli.

Tekintettel arra, hogy a világliga-selejtezőket az Európa-bajnokság felkészülésére „használja" minden olyan csapat, amelynek még nincs olimpiai kvótája, lesz még alkalma a szakmai stábnak tesztelni keretét, mindazonáltal a két októberi, egynapos rapid összetartásnak is rendkívül nagy hasznot tulajdonít a kapitány. Nem véletlenül. Bíró Attila úgy két hete, mint most, tartalmas felkészülést iktatott a klubesemények közé.
 
„Csernus Imre mentális felkészítést tartott, ezen kívül főszerepet kapott a taktikai elemek felelevenítése. Taktikázásból soha nem elég, a világ összes ideje kevés lenne azok begyakorlására. A stábbal szárazföldi tesztet is végeztünk, amelynek az oka egyértelmű: a rövid Európa-bajnoki felkészülésbe nem fér bele komoly fizikai felkészítés, így minden játékos szempontjából fontos, hogy már most megfelelő állapotban legyen" - fogalmazott Bíró Attila, aki az UVSE által vendégül látott görög Olympiakosz ellen edzőmeccsen vezethette pólósait. S hogy mit látott?
20191015_női_vízilabda_válogatott_edzés_DI-53.jpg  
„A részletekbe nem mennék bele, de annyit mondhatok, hogy sok pozitívumot véltem felfedezni a játékunkban, ami miatt optimista lehetek. Ugyanakkor olyan dolgokat is láttam, amelyek nem tetszettek, ezeket értelemszerűen sürgősen ki kell javítanunk. Legközelebb erre a november 19-ei, spanyolok elleni, barcelonai világliga-meccs előtt lesz alkalmunk."
 
A szövetségi kapitány a keretét illető felvetéssel kapcsolatban megjegyezte, sok csodára már ne számítsunk, ám senki sem ülhet a babérjain: „Van olyan játékos, aki formahanyatlás miatt nincs most köztünk, van, aki sérült. S nem tagadom, van két olyan, korábban stabil válogatott, Európa-bajnok játékos, aki a gyermekáldás után visszatért a medencébe, és akire érdemes figyelni: Czigány Dóra Egerben, Kisteleki Hanna az UVSE-ben játszik, felvillanásaik már vannak, ami momentán még kevés a kerettagsághoz, ám egy-két hónap múlva mindez változhat. Mindenképpen rajtuk tartom a szemem."
20191015_női_vízilabda_válogatott_edzés_DI-93.jpg  
„Régi-új" játékos a válogatottban a hazai vb után a sokévi nagy pörgés után pályafutása jövőbeni tervei miatt kicsit lazító, majd szép lassan újra a vízilabdázásra koncentráló belgrádi Eb-aranyérmes Antal Dóra, aki klubcsapatában (UVSE) is egyre masszívabb teljesítménnyel jelzi tudását. Vele kapcsolatban így vélekedett Bíró Attila: „Miként két hete, teljesítménye ezúttal is igazolta kerettagságát. A formája és a kondija is szépen alakul, a rutinja nagyon hasznos lehet a csapat számára. Örülök, hogy újra velünk van, a konkurenciaharc csak jót tehet nekünk."
 

Európai világliga-selejtező - a program:
2019. november 19.: Spanyolország-Magyarország
2019. december 17.: Oroszország-Magyarország
2019. december 23.: Görögország-Magyarország
2020. február 25.: Magyarország-Hollandia
2020. március 24.: Magyarország-Olaszország
2020. április 21.: Magyarország-Franciaország     
 
Női válogatott keretedzés, 2019. október 14., kedd
Kapusok: Gangl
 Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros) 
 
 
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga