cover image
Egyéb

Kezdetét veszi a 2020-as amerikai nyári programra való regisztráció

2019. október 17. 21:00

Már több mint egy hónapja hazatértek a 2019-es nyári szezon résztvevői Kaliforniából. Élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodott, jókedvű kis csapatot fogadhattunk Ferihegyen.

A visszajelzések alapján úgy érezzük, nem hiába dolgoztunk: a kint töltött időszak kivétel nélkül minden fiatal sportoló életét emlékezetes, meghatározó kalanddal gazdagította. Többen közülük tervezik, hogy újra részt vennének benne, vannak, akik már az amerikai továbbtanulásra összpontosítanak.

Ez persze nekünk is új lendületet ad! Továbbra is dr. Molnár Tamás támogatásával, és még az eddiginél is nagyobb lelkesedéssel vetjük bele magunkat a szervezésbe. A lehetőség bárki előtt nyitva áll, aki szeretné kipróbálni milyen egy amerikai vízilabda klubban játszani, amerikai családnál lakni, új barátokat szerezni, amerikai angolt beszélni. A teendő csupán annyi, hogy felveszitek velünk a kapcsolatot, a többit mi intézzük.

Arra bíztatunk mindekit, jelentkezzen a programra akár ha „csak” új élményeket, kihívásokat keres, akár ha az USA-ban való továbbtanulást célozza meg!
Elérhetőségünk: Póka Sándor, 0620/5355534, sandorpoka@yahoo.com,
Veres Gabriella, 0620/4189494, gabi.veres25@yahoo.com,
www.facebook.com/h2o-polo-usa

color.jpgKedvcsinálóként szeretnénk megosztani egy olyan szülő írását, akinek gyermeke néhány évvel korábban vett részt programunkban. Kósa Balázs a KSI-nél sajátította el a vízilabda sport csínját-bínját. Szorgalmának, tehetségének és nem utolsó sorban az általunk szervezett programnak köszönhetően ma a kaliforniai Pepperdine Egyetem másodéves hallgatója, valamint az egyetem vízilabda csapatának oszlopos tagja. Ezúton szeretnénk gratulálni neki a kemény munkával elért sikerekhez! Íme, az édesapa véleménye minderről:
„Balázs 2018 szeptembere óta jár a kaliforniai Pepperdine Egyetemre sportösztöndíjjal. Túl van 2 sikeres vizsgaidőszakon és jónéhány vizilabda-mérkőzésen, ami alapján az Egyesült Államok legjobb játékosai („All Americans”) közé is beválasztották. „Szerencse fia”? Bizonyos tekintetben igen, de itt másról is szó van. Beilleszkedni egy teljesen ismeretlen kultúrába az otthontól, családtól, barátoktól távol, már önmagában embert próbáló teljesítmény. Ezt azonban több mint 10 év kemény munka előzte meg. Vízilabda hétköznap, hétvégén, ünnepnapokon is. Elsősorban a nyelvtudás fejlesztése és egy, csak hallomásból ismert kultúra megismerése volt a cél, amikor élt a lehetőséggel és jelentkezett a néhány hetes amerikai utazásra. Egy amerikai klub (San Diego Shores) csapatában mérhette össze tudását az amerikai sportolókkal. Nézőként vett részt egy mérkőzésen, ahol leült mellé egy korábbi Pepperdine játékos. Beszélgettek, majd néhány hónap múlva már a szerződés is szóba került. Örül, hogy ezt az utat választotta, amerikai életének minden egyes pillanatát élvezi.”



Vízilabda hírek
usa
H2O