cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: rangadót nyert a Vasas

2019. szeptember 26. 21:05

Az angyalföldi együttes Sélley Rauscher Domonkos, és az ifjú Bóbis Botond vezérletével izgalmas, fordulatos és végletekig kiélezett összecsapáson győzte le a Honvédot két találattal.

Csütörtökön este a Vasas és a Honvéd nézett farkasszemet egymással az E.ON Férfibajnokság negyedik fordulójában.
 
A rangadót a Honvéd kezdte jobban, az első minutum végén Simon Roland váltotta gólra az oroszlánosok javára megítélt emberelőnyt, és juttatta vezetéshez csapatát. Angyalföldi részről rögtön érkezett a válasz, Slobodan Nikics egalizált, ám Tóth Gyula, Fülöp Bence és Manhercz Ádám találataival meglépett hárommal Merész András együttese. Az első játékrész a Vasas új igazolásának, Török Bélának a góljával zárult, a nyitó negyed pedig kétgólos, 4-2-es Honvéd vezetésnél ért véget.
 
A piros-feketék a második felvonásban ott folytatták, ahol az első etap végén abbahagyták, Fülöp Bence és Tóth Gyula villanásaival már négygólos differenciát mutatott a Komjádi-uszoda eredményjelzője. A hajrára aztán magasabb fokozatra kapcsoltak Bóbis Máté tanítványai, és Sélley Rauscher Domonkos duplájával, valamint Simon Henrik centergóljával félidőre felzárkóztak egyre, 5-6.
 
A Vasas lendülete térfélcserét követően sem tört meg, egy újabb Sélley-duplával, és Kiss Bálint fórgóljával egalizált, majd fordított az angyalföldi együttes, sőt Bóbis Botond is bejelentkezett egy duplával. A Honvéd Fejős Róbert, Fülöp Bence és Szirányi Balázs góljaival visszakapaszkodott egy gólra, így 10-9-nél várhatták a mindent eldöntő negyedik negyedet a felek.
 
Pattanásig feszülő izgalmak között vette kezdetét a rangadó utolsó felvonása. Juhász Zsolt emberelőnyben értékesített találatával ismét egyenlő volt az állás. Nem örülhetett azonban sokáig a vendég kispad, hiszen Miklós Levente és Bóbis Botond góljaival ismét ellépett a Vasas. Fülöp Bence szépített ugyan, ám az ezúttal feltartóztathatalannak bizonyuló Bóbis Botond negyedik góljával eldöntötte a mérkőzés és a három pont sorsát.

E.ON Férfibajnokság, 4. forduló - a csapatok beharangozói a névre kattintva találhatóak meg 

B-csoport
VasasPlaket-Budapesti Honvéd 13-11 (2-4, 3-2, 5-3, 3-2)

Gólszerzők: Bóbis 4, Sélley Rauscher 4, Török, Miklós, Simon H., Kiss B., Nikics, ill. Fülöp 4, Tóth Gy. 2, Szirányi, Simon R., Juhász, Fejős, Manhercz Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program

A-csoport
Szeptember 28., szombat
Tatabánya-Szolnoki Dózsa, Tatabánya, 16:00
PVSK-Mecsek Füszért-FTC-Telekom Waterpolo, Pécs, 19:00
Október 2., szerda
UVSE-PannErgy-Miskolci VLC, Komjádi-uszoda, 19:30

B-csoport
Szeptember 27., péntek
Kaposvári VK-BVSC-Zugló, Kaposvár, 19:30
Szeptember 28., szombat
Metalcom-Szentes-A-Híd OSC Újbuda, Szentes, 19:00
Vízilabda hírek