cover image
Egyéb

Az OSC feltenné az i-re a pontot - trófea a cél Újbudán

2019. szeptember 12. 17:45

A Vad Lajos irányította A-Híd-OSC-Újbuda csapata csütörtökön délután, sajtótájékoztatón mutatta be az együttes új igazolását - az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok Andija Prlainovicsot -, és meg megfogalmazták az új idényre vonatkozó célokat is.

Miként arról korábban beszámoltunk, augusztus 29. és szeptember 1. között lezajlott a Férfi Bajnokok Ligája 2019/2020-as kiírásának első selejtezőköre. A két csoportból egyaránt négy-négy együttes jutott a következő körbe, melyet szeptember 13-15. között rendeznek. A második selejtezőkörben már a tavalyi ezüstérmes, az OSC is becsatlakozik - az újbudaiak két orosz (Dinamo Moszkva, és Sintez Kazan), valamint egy német (Potsdam) riválissal találkoznak. Négy kvartettben tizenhat csapat küzd a mindent eldöntő, harmadik selejtezőkörbe való továbbjutásért - minden csoportból két-két gárda menetelhet tovább.
 
Az A-Híd-OSC-Újbuda csapata, és elöljárói a háromnapos megméretés előtt, évadnyitó sajtótájékoztatón fogalmazták meg a célokat. És bemutatták az együttes új igazolását, a Szolnokról érkező olimpiai bajnok és olimpiai bronzérmes, kétszeres világ-, és ötszörös Európa-bajnok Andrija Prlainovicsot.
 
Elsőként Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere köszöntötte a sajtóesemény résztvevőit, majd elmondta, „aranyszagot" érez a levegőben: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy immáron kilencéves múltra nyúlik vissza az OSC és Újbuda kapcsolata. Kilenc esztendővel ezelőtt még nem ilyen formációban állt fel a csapat, mára azonban sikerült a legmagasabb szintre elérnünk. Van egy kiváló klasszisokkal teletűzdelt együttesünk, amely mind a hazai, mind a nemzetközi porondon komoly esélyekkel száll harcba, akár a legfényesebb medáliáért. Mindemellett büszkék vagyunk arra, hogy a 22 különböző bajnokságban induló, több mint 250 fővel büszkélkedő utánpótlásunk számára ilyen példaképekkel tudunk szolgálni."

A szót Sal László, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója vette át: „A két fél közötti együttműködés a 2014-2015-ös szezonban vette kezdetét. Ennek a kiváló, és azóta is töretlen kapcsolatnak az alapja, hogy az A-Híd menedzsmentje elköteleződött a sport iránt, azon belül is hazánk legeredményesebb csapatsportága, a vízilabda iránt. Biztosíthatom a csapatot arról, hogy a jövőben is teljes mellszéllességgel mellettük állunk. Rendkívül izgalmas szezont tudhatunk a hátunk mögött, melynek során igen közel kerültünk a céljainkhoz. Idén is ezeket szeretnénk kitűzni, mind a csapat elé, mind magunk elé, hiszen csak így, együtt, közösen lehetünk sikeresek! Szeretnénk közép-, és hosszútávon is biztosítani a hátteret. Bízom benne, hogy a napokban átadhatjuk a máriaremetei uszodát, ahol a klub újabb bázist teremthet az utánpótlás-nevelés terén."
 
„Óriási dolognak tartom, hogy a tavalyi ezüstérmes csapatot sikerült egyben tartanunk, ami köszönhető egyrészt az A-Híd-nak, másrészt pedig Újbudának. Nagyon jó társaság jött össze az elmúlt szezon során, ám trófeát nem nyertünk, így az i-re a pontot sajnos nem sikerült feltennünk. Ami a céljainkat illeti, azok természetesen idén sem változtak, ezért szerződtettük Andrija Prlainovicsot, akit úgy gondolom, hogy senkinek sem kell bemutatni. Nem szeretem azt a kifejezést, hogy győzelmi-, vagy éppen eredménykényszer... Trófeát szeretnénk nyerni, legalább egyet!" - bizakodott Kósz Zoltán, az újbudaiak olimpiai bajnok másodedzője és csapatvezetője.  
 
„Nagyon örülök, annak, hogy egyben maradt a csapat, és ahogy előttem Zoli is elmondta, szeretnénk végre feltenni az i-re a pontot! Az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok Andrija Prlainovics személyében pedig egy olyan kiváló játékos érkezett hozzánk, akivel reméljük, hogy meg tudjuk valósítani a céljainkat. Látom a játékosaimon az alázatot, és azt, hogy mindannyian borzasztóan akarják a sikert!" - fogalmazott Vad Lajos, az OSC vezetőedzője, majd röviden, ám annél velősebben kitért a péntektől vasárnapig a Nyéki-uszodában megrendezésre kerülő Bajnokok Ligája selejtezőkörre is. „Első lépésben szeretnénk csoportelsőként továbblépni a harmadik, egyben utolsó selejtezőkörbe, onnan pedig egyenesen a főtáblára!"

„A célom, hogy trófeákat nyerjek, és úgy érzem, hogy itt minden lehetőség adott ehhez! Egy jól szervezett, kiváló klubhoz érkeztem, ahol minden feltétel biztosított, minden megvan ahhoz, hogy nagy célokért küzdhessünk. Örülök, hogy a csapattársaim is hasonlóan gondolkodnak, mindenki alázatosan végzi a munkáját” - mondta az OSC új igazolása, Andrija Prlainovics.

A program
Férfi Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör
2019. szeptember 13-15.
 
D-csoport, Budapest
Szeptember 13., péntek
18:00 Dinamo Moszkva (orosz)-Sintez Kazan (orosz)
19:45 A-Híd-OSC-Újbuda-OSC Potsdam (német)
Szeptember 14., szombat
18:00 OSC Potsdam (német)-Dinamo Moszkva (orosz)
19:45 A-Híd-OSC-Újbuda-Sintez Kazan (orosz)
Szeptember 15., vasárnap
10:45 OSC Potsdam (német)-Sintez Kazan (orosz)
12:30 Dinamo Moszkva (orosz)-A-Híd-OSC-Újbuda

C-csoport, Nagyvárad
AN Brescia (olasz)
Lokomotiv Tbilisi (grúz)
CN Barcelona (spanyol)
Nagyvárad (román) 

E-csoport, Terrassa
CN Terrassa (spanyol)
Team of Strasbourg (francia)
VK Sabac (szerb)
Steaua (román)
 
F-csoport, Belgrád
NC Vouliagmeni (görög)
Jadran Split (horvát)
VK Crvena Zvezda (szerb)
Pays D'AIX Natation (francia)
 
A menetrend
Férfi Bajnokok Ligája

3. selejtezőkör: szeptember 21., és 23.
Főtábla: 2019. október 8. - 2020. május 19.
A Nyolcas Döntő időpontja: 2020. június 5-7.
 
Főtábla
A-csoport 
CNA Barceloneta (spanyol)
Olympiakosz (görög)
Jadran Herceg Novi (montenegrói) 
Szolnoki Dózsa
az A-selejtező párharc továbbjutója
Spandau 04 (német) 
Jug Dubrovnik (horvát) 
a B-selejtező párharc továbbjutója

B-csoport 
Ferencváros
Mladost Zagreb (horvát) 
Pro Recco (olasz)
a C-selejtező párharc továbbjutója
a D-selejtező párharc továbbjutója
Waspo Hannover (német)
Marseille (francia)
Dinamo Tbiliszi (grúz)
 
A Nyolcas Döntő (2020. június 5-7.) házigazdája a Pro Recco lesz - így az olasz együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább! A tervek szerint a finálét Rapalloban (Olaszország) rendezik.
70505277_2469726129770345_4233836133122834432_n.jpg 
Vízilabda hírek