cover image
Egyéb

Kis szerencsével és jó játékkal meglepetést okozna a Honvéd

2019. augusztus 29. 15:30

Tudatos építkezéssel cél az 5-8. hely, de kis szerencsével és jó játékkal akár meglepetést is okozhat a Honvéd vízilabdacsapata - áll az oroszlánosok sajtóközleményében.

Szivós Márton és Decker Attila világbajnokokat, illetve a tavalyi csapat gerincét megtartotta az egyesületünk, de a sikerhez vezető út eléréséhez új és saját nevelésű játékosokkal erősített a Honvéd vízilabdacsapata - olvasható a közleményben.
 
Kötetlen hangulatú, de nagy médiaérdeklődéssel kísért csapatbemutatón Gergely István a BHSE ügyvezető elnöke köszöntötte vendégeket és beszédében megemlékezett arról, hogy Ő még játékosként érhetett fel a csúcsra a honvéd vízilabda csapatával - most, mint az egyesület vezetője - újra szeretné megélni azokat a csodálatos pillanatokat, amelyek jellemezték a patinás egyesületünk vízilabda szakosztályát. A vízilabda sportra is igaz az a mondás, hogy a jó csapathoz kell egy jó vezetőedző, egy jó kapus, legyenek kimagasló egyéniségek és igazi csapategység. Az egyesület vezetőjeként – olimpiai bajnok vízilabdásként – kötelessége minden segítséget megadni a szakosztály vezetésének a felfelé vezető úton. A média képviselői is tapasztalhatták – akik az elmúlt egy évben nem jártak a BHSE központi telephelyén -, hogy szinte minden szakosztályunknál érzékelhető a fejlődés – létesítményeink megújultak, méltó körülmények között sportolhat a 15 szakosztályunk és négy szakágunk sportolói.

69076385_2955511371186901_2217724440806948864_n.jpg Második felszólalóként dr. Steinmetz Barnabás szakosztály-igazgató értékelte az elmúlt évet és bízik abban, hogy a csapat a következő évben elérjük az 5-8. hely valamelyikét. Beszédében méltatta Merész Andrást vezetőedzőt, akit véleménye szerint kiváló munkát végez az egyesületünk vízilabda szakosztályánál!

Az új igazolásokról Merész András számolt be a média képviselőinek, elsőként kiemelve, hogy örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy az egyik legnagyszerűbb magyar vízilabdázó edzője lehet, aki nem más, mint Szivós Márton, a csapatkapitány. Kiemelte, hogy a klub egyik legnagyobb ikonja a háromszoros olimpiai bajnok Dr. Kiss Gergely a hétvégi Masters gálán vesz búcsút az aktív játékospályafutásától. Gergőt 2001. május 24-én jelentette be a klub, hogy példát mutatva a vízilabda társadalomnak, nem eligazolnak a kiváló sportolóink, hanem megfordítva a folyamatot magyar medencében és a magyar bajnokságban játszanak kiválóságaink. Gergővel egyetemben Dr. Molnár Tamás, Biros Péter olimpiai bajnokok és Kovács Zoltán Eb-győztes is akkor került a Honvédba, ahol zsinórban 6 bajnoki címet, Euroliga-győzelmet, LEN Super Cup-ot és megannyi szép csatát, győzelmet szereztek.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy az előző évi játékosok jelentős része egyesületünknél folytatja vízilabda pályafutását, sőt Decker Attila esetében még szorosabb a kötelék, hiszen Ő katonasportoló, azaz a vízilabda mellett hivatásának a katonaságot választotta.

69330579_2955511887853516_8286678569115975680_n.jpgAz új igazolásaink: Lukács Ábel Benedek Kaposvárról, Tóth Gyula Szentesről, Fejős Róbert Debrecenből, illetve a tudatos utánpótlásnevelésnek köszönhetően a korosztályában már nemzetközi tapasztalatokat és eredményeket is elérő ifjú játékos Kevi Bendegúz kerül fel az első csapathoz. Az előző években elkezdett saját nevelésű játékosok beépítése az első csapathoz tovább folytatódik, immáron öt játékos játszik az élvonalban.

A két kiváló ifjú sportolót Csite Lórántot és Kevi Bendegúzt tárgyjutalomban részesítette Gergely István ügyvezető elnök és Dr. Steinmetz Barnabás szakosztály-igazgató a korosztályos nemzeti válogatottban elért kiváló teljesítményükért:
• Csite Lóránt (2004) elsőszámú kapusként védte végig a burgaszi U15-ös Európa-bajnokságot
• Kevi Bendegúz aktív részt vállalt a Tbilisziben az U17-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett csapat tagjaként, gólokkal járult hozzá a sikerhez

A Budapesti Honvéd férfi vízilabdacsapat játékoskerete a 2019/2020-as bajnoki szezonban:
Kapusok:
 Decker Attila
 Farkas Domonkos (2000) Honvéd nevelés
Mezőny játékosok:
 Szivós Márton csapatkapitány
 Lukács Ábel (1999), Kaposvárról igazoltuk
 Tóth Gyula (2000), Szentesről igazoltuk
 Fülöp Bence
 Szirányi Balázs
 Juhász Zsolt
 Kardos Alexander
 Fejős Robert (1994) Debrecenből igazoltuk, 2019. Universiade bronzérem
 Simon Roland
 Dr. Illés Sándor
 Manhercz Ádám
 Molnár Gergely (2001), Honvéd nevelés
 Gregor Benedek (2000), Honvéd nevelés
 Farkas Domonkos (2000), Honvéd nevelés
 Kevi Bendegúz (2002), Honvéd nevelés Európa-bajnokság U-17, 2019 bronzérem
 
Vízilabda hírek