cover image
Egyéb

Konferencia a FINA szabálymódosításokról

2019. augusztus 7. 21:00

Szerdán a margitszigeti Danubius Health Spa Resort adott otthont a Magyar Vízilabda Szövetség FINA-szabálymódosításokkal kapcsolatos konferenciájának.

Az egésznapos tanácskozást Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke nyitotta meg, miután Kásás Zoltánnal átadta a szövetség edzőképzésén végzett hallgatóknak az őket megillető okleveleket. Vári elmondta, rendkívül fontos az azonnali reagálás a változásokra, annak érdekében, hogy a magyar vízilabda megőrizze helyét az élvonalban. Többek közt ezzel a céllal került megrendezésre a konferencia. Az MVLSZ elnöke említést tett továbbá a Ferencváros páratlan meneteléséről és a válogatottak szerepléséről, eredményeiről, valamint a 2020-as budapesti Európa-bajnokságól és a 2027-es világbajnokságról, melynek rendezési jogát nemrégiben nyerte el hazánk. 

edzok_4.jpgDr. Molnár Tamás, a FINA vízilabda technikai bizottságának tagja, az MVLSZ alelnöke a FINA szabálymódosítások gyakorlati tapasztalatai kapcsán megjegyezte, a magyar játékvezetés bizonyos tekintetben a nemzetközi színtér előtt jár. Majd rátért: a kvangdzsui világbajnokságon nem volt egyenletes a bíráskodás színvonala, ezért messzemenő következtetéseket nehéz levonni - ezeket szeretnék a következő időszakban egységesíteni.

A háromszoros olimpiai bajnok előadását dr. Kemény Dénes, a FINA edzőbizottságának alelnöke követte, aki többek közt a bizottság javaslatairól beszélt, majd a két szövetségi kapitány, Bíró Attila és Märcz Tamás is megosztotta a júliusi világbajnokságon tapasztaltakat a résztvevőkkel.

A konferenciát az MVLSZ Játékvezetői Bizottságának, valamint Versenyfelügyeleti Bizottságának előadása zárta.
konferencia_3.jpg  

Vízilabda hírek