cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

OMV-Kupa: gólzáporos meccsen olasz győzelem

2019. július 24. 21:00

Székely Bulcsú és Tóth Kálmán legénysége kétgólos, 13-11-es vereséget szenvedett Olaszországtól a miskolctapolcai OMV-Kupa második napján.

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb fontos állomásához érkezett az augusztus 11. és 18. között Grúzia fővárosában, Tbilisziben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készülő U17-es fiúválogatott nyári programja. Székely Bulcsú és Tóth Kálmán tanítványai július 23. és 25. között Miskolctapolcán, az OMV-Kupán teszik próbára tudásukat. A keddtől csütörtökig tartó, rangos nemzetközi viadalon a házigazda magyar válogatott mellett Horvátország, Olaszország és Szerbia nemzeti együttese vesz részt - kiváló erőpróbának ígérkezik tehát a borsodi torna, amely a Magyar Vízilabda Szövetség és az OMV 2016 óta tartó együttműködésének újabb állomása.
 
A miskolctapolcai torna második napjának első mérkőzésén Horvátország és Szerbia nem bírt egymással (11-11), így a két nagy rivális megosztozkodott a pontokon. A második meccsen a házigazda magyar csapat és Olaszország nemzeti együttese nézett farkasszemet egymással. A találkozót az itáliaiak kezdték jobban (0-2), de az első nyolc perc végére fordítottak a mieink (3-2). Sokáig úgy tűnt, hogy a második játékrész, melyet kiegyenlített küzdelem jellemzett, döntetlennél ér véget, ám nyolc másodperccel a félidőt jelző dudaszó előtt Filippo Ferrero akciógóljával az olaszok várhatták előnyből a folytatást (7-8). Nagyszünet után már nem is engedték ki a győzelmet a kezükből, 13-11-re legyőzték a magyar fiatalokat, akik a háromnapos erőpróba zárónapján Horvátországgal csapnak össze.
P7240167.JPG  
Az OMV-Kupán résztvevő magyar keret: Nyíri Balázs, Vismeg Zsombor Vajk, Pető Atilla, Lantos István, Várkonyi Ádám, Vass Benedek Márk, Dávid Zoltán, Gyapjas Brendon, Varga Bence Bendegúz, Hörömpő Botond, Molnár Erik, Kevi Bendegúz Tamás, Mészáros Mátyás, Eppel Barnabás, Szabó Bence, Vigvári Vince Pál, Szeghalmi Zsombor Levente, Gábor Lőrinc, Varga Bence
 
IV. OMV-Kupa, nemzetközi fiú U17-es vízilabdatorna
Miskolctapolca, 2019. július 23-25.
 
Magyarország-Olaszország 11-13 (3-2, 4-6, 2-1, 2-4)
Gólszerzőink:
 Szeghalmi 2, Nyíri 2, Vigvári 2, Gábor, Várkonyi, Szabó, Molnár, Vas
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény
Horvátország-Szerbia 11-11

További program
2019.07.25., csütörtök 
16:00 Szerbia-Olaszország 
17:30 Magyarország-Horvátország 
19:00 Éremátadó ünnepség
 
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú korosztályos tehetséggondozó 2002