cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

A bronzéremért játszhat női válogatottunk

2019. július 24. 12:33

A Bíró Attila irányította csapatunk a kvangdzsui vb-elődöntőben 16-10-es vereséget szenvedett Spanyolországtól, így pénteken magyar idő szerint 10 órától a harmadik helyért játszhat Ausztrália ellen. Az aranyéremét az olimpiai kvótát szerző spanyolok az amerikaiakkal csatázhatnak.

„A győzelemhez extra kell" - mondta Bíró Attila.
 
Nos, az első félidőben volt is extra, meg finoman fogalmazva nem volt...
 
A támadójáték tekintetében beszélhettünk extráról, hiszen két negyed alatt nyolc gólt szerzett 0-2-ről egyenlítő csapatunk! Leimeter Dóra vitte a prímet, aki háromszor is eredményes volt, Gurisatti Gréta kétszer talált be, akciógólt jegyzett a két center, Parkes Rebecca és Gyöngyössy Anikó, és meglőtte 100. világbajnoki gólját Keszthelyi Rita! Öröm volt nézni ezt a hatékony támadójátékot, amivel nem tudtak mit kezdeni a spanyolok.
 
Viszont mi meg nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél támadójátékával... Két negyed alatt tíz kapott gól, nagyon sok - csak jelzésképpen, az olaszok elleni negyeddöntőben hatot kaptunk négy negyed alatt... Persze, más stílusú meccs volt ez, hiszen javarészt hat az öt ellen pólóztak a hölgyek, lévén állandóan szólt a síp, s voltaképpen fór-hátrány játékká silányult a küzdelem. Ebben felőrlődtünk, talán kiütközött a rutintalanságunk is, nem bírtunk Tarragóval, aki négyet vágott, a közismerten erős centereik is megoldhatatlan feladatot jelentettek, pluszban a három ötmétereseik is balszerencsésen csúsztak be... A fonalat nem találó Gangl Edinát 7-4-nél cserélte le Magyari Aldára a kapitány - aztán a harmadik negyed elején, 12-8-nál megtörtént a „visszacsere". Merthogy neki sem ment.
 
Két-három góllal vezetett rendre Spanyolország, a kipattanó labdákat rendre a riválisok szedték össze, a lehetőségek kimaradtak, rossz döntéseket hoztunk az emberelőnyöknél, ergo a támadójáték is szétesett, így lehetetlenség volt a közelükbe férkőzni. A balkezes Forca hármat szórt a harmadik menetben, amelyet 4-1-re nyert meg a jobban játszó rivális, így 14-9-re vezetett.
 
A záró menetre nem maradt sok kérdés, ezt 2-1-re nyerte az így 16-10-tel vb-döntőt kiharcoló ellenfél. Mindez azt jelenti, hogy válogatottunk magyar idő szerint pénteken 10 órától - emelt fővel! - a bronzéremért játszhat Ausztráliával. Merthogy a másik elődöntőt az Egyesült Államok magabiztosan nyerte 7-2-re, ami azt jelenti, hogy a mieinket legyőző Spanyolország olimpiai kvótát szerzett a döntőbe jutással.
 
18. FINA VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
VÍZILABDA
NŐK

Elődöntő
Spanyolország-Magyarország 16-10 (5-3, 5-5, 4-1, 2-1)

SPANYOLORSZÁG: Ester – A. Espar 2, Tarrago 4, Ortíz 2, Leiton 2, Pena 1, C. Espar. Csere: Garcia 1, Forca 4, Crespi, González, Bach. Szövetségi kapitány: Miguel Oca

MAGYARORSZÁG: Gangl – Csabai, Szilágyi, Illés, Gyöngyössy 1, Vályi V., Keszthelyi 2. Csere: Magyari (kapus), Rybanska, Gurisatti 2, Leimeter 4, Horváth B., Parkes 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila   

További eredmények
Elődöntő
Egyesült Államok-Ausztrália 7-2
A 5-8. helyért
Görögország-Oroszország 4-13
Hollandia-Olaszország 5-10
A 9. helyért
Kanada-Kazahsztán 24-7
A 11. helyért
Kína-Új-Zéland 14-12

A további program - magyar idő szerint (Dél-Koreában hét órával előrébb járnak)
JÚLIUS 26., péntek
A 7. helyért
7.00: Görögország-Hollandia
Az 5. helyért
8.30: Oroszország-Olaszország
A 3. helyért
10.00: Ausztrália-Magyarország
Döntő
11.30: Egyesült Államok-Spanyolország
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
vb