cover image
Egyéb

Szentes: megvan az első siker, jöhet a következő

2013. november 8. 12:33

Az OSC-Újbuda ellen nyert először a bajnokságban a Valdor-Szentes, szerdán. Lassan megszűnnek a gondok a csapatnál.

Némi meglepetés, hogy a férfibajnokság szerdai, korábbról elhalasztott találkozóján simán győztek a szentesiek a Kondorosi úton: 12-9-es vendégsiker lett a vége.
Fülöp Tibor vezetőedzőt kérdeztük a magabiztosság okáról.

Eddig hét meccset játszottunk, ahol tulajdonképpen a papírforma jött be, igaz, nagy pofonokat is kaptunk. Ez volt az első igazán nyerhető meccsünk, és nagyon összeszedetten játszottak a fiúk, végig nagyon koncentráltak, és ez meghozta a várt eredményt. Nem történt nagy tragédia a korábbi vereségek alkalmával, de azért szorosabb meccseket szerettünk volna játszani. Nem biztos, hogy mindig reális volt a különbség akkor, amikor kikaptunk.

Lelkileg nem volt könnyű ez az időszak, el kellett hitetni a srácokkal, hogy ennél többre képesek, és azt, hogy a korábbi eredmények nem mindig tükrözték a valós viszonyokat, hogy annál jobbak vagyunk. Ez szerdán meglátszott, egységesek voltunk. Örülök annak is, hogy a vezetők kitartanak mellettünk. Remélem azt is, hogy nem kényelmesednek el a játékosok, mert most jönnek azok a mérkőzések, amelyek borzasztóan fontosak nekünk. Például pénteken a KSI ellen. Ők fiatalok, szenvedélyes és nagyon veszélyes társaság, minden tudásunkra szükség lesz, hogy eredményesek legyünk
” – összegzett a szakvezető.

A Szentesnek egyébként valóban nem volt egyszerű dolga mindezidáig, ugyanis még mindig nem áll a helyi medence fölött a sátor, eddig idegenben lépett csak fel a csapat. Várhatóan november 22-én rendezhetnek először hazai bajnokit. Voltak a vízhőmérséklettel is bajok a szezon elején, így Fülöp Tibor szerint a bajnokság első szakaszában kellett megszerezniük a fizikális erőnlétet, és a játékosok helyét is „élesben” találták meg a csapatban. Hogy a győzelem mellett azért ne legyen minden szép és jó a szentesieknek: Nagy Márton az OSC ellen arccsonttörést szenvedett, nagyjából három hetet kell kihagynia.
Vízilabda hírek
szentes
fülöp tibor