cover image
Egyéb

Kárpáti György a Nemzet Sportolója

2013. november 7. 17:54

A Kormány elfogadta a Nemzet Sportolóinak egyhangú javaslatát, amelynek alapján dr. Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó részére a Nemzet Sportolója címet adományozza.

Már korábban kiszivágott az a hír, miszerint a háromszoros olimpiai bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Gyarmati Dezső halálával megüresedett címet legjobb barátja, dr. Kárpáti György töltheti be. 

A Kormány a Nemzet Sportolója címet és az ezzel járó életjáradékot a magyar sport tizenkét, hatvanadik életévét betöltött, kimagasló eredményt elért sportolójának adományozza. Olyan sportembereknek, akik aktív sportpályafutásukat követően is fontos szerepet töltöttek be a magyar sportéletben. 

2011 óta a Nemzet Sportolói tesznek javaslatot az új személyre. Nos, a grémium tagjai egyhangúlag, ellenszavazat nélkül jelölték a címre mindenki Gyurikáját.

A döntés értelmében "dr. Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó, edző, minden idők legfiatalabb olimpiai bajnok vízilabdázója színes és eredményes sportkarrierje, edzői és sportvezetői pályafutása alapján érdemelte ki a Nemzet Sportolója címet".

A Nemzet Sportolói: Balczó András öttusázó, Buzánszky Jenő labdarúgó, Földi Imre súlyemelő, Grosics Gyula labdarúgó, Hammerl László sportlövő, Kárpáti György vízilabdázó, Keleti Ágnes tornász, Kulcsár Győző vívó, Portisch Lajos sakkozó, Rejtő Ildikó vívó, Székely Éva úszó, Weltner Györgyné Ivánkay Mária para-asztaliteniszező.
Vízilabda hírek
kárpáti györgy