cover image
Egyéb

Universiade: bronzéremért játszhat a férfiválogatott!

2019. július 13. 15:10

Horváth János és Keszthelyi Tibor tanítványai nagyszerűen kezdtek az amerikaiak ellen, ám nagyszünet után fordított és 12-9-re győzött Egyesült Államok a nápolyi Universiade elődöntőjében.

Július 3. és 14. között Olaszország ad otthont a 30. Universiade-nak. A Nápolyban megrendezésre kerülő egyetemisták és főiskolások olimpiáján 18 sportágban 127 nemzet közel 8000 sportolója méri össze erejét. A magyar színeket 21 egyetem 105 sportolója képviseli - köztük 26 vízilabdázóval.
 
„Kemény csata lesz!" - mondta a Magyarország-Egyesült Államok elődöntő előtt Bors László, a férfiválogatott kapusedzője, miután először a szakmai stáb, majd tanítványaik is megtekintették és kielemezték a Horvátország-Egyesült Államok negyeddöntő mérkőzést, melyen a tengerentúliak 12-11-es győzelmet arattak déli szomszédaink felett.
 
Nos, Horváth János és Keszthelyi Tibor legénysége annak rendje és módja szerint rögtön beleállt a mérkőzésbe. A magyar urak kiváló kezdést követően 4-2-es vezetés mellett várhatták a folytatást, sőt, kétgólos előnyüket sikerült a második menetben is megőrizniük, így 7-5-ös állásnál vonulhattak nagyszünetre a felek. Térfélcserét követően aztán megérkeztek a meccsbe az amerikaiak is, Egyesült Államok a harmadik játékrész végére felzárkózott 8-8-ra, bizonyítva, hogy bizony nem véletlenül jutott be a legjobb négy közé. A rivális lendülete a mindent eldöntő, negyedik negyedben sem tört meg, Amerika huszáros hajrával átvette a vezetést és 12-9-re legyőzte a magyar férfiválogatottat a nápolyi Universiade elődöntőjében.
 
A magyar csapat így vasárnap délelőtt 11.00-kor a bronzéremért szállhat harcba Oroszország ellen, míg a döntőben Olaszország és Egyesült Államok találkozik egymással.
  
UNIVERSIADE 2019, NÁPOLY 
Elődöntő
Egyesült Államok-Magyarország 12-9 (2-4, 3-3, 3-1, 4-1)
Gólszerzők: 
Burián 5, Gyárfás 2, Várnai, Pellei
Teljes jegyzőkönyv: itt

ÚT A BRONZMÉRKŐZÉSIG
MAGYARORSZÁG 

Csoportkör 
–Horvátország 15-12
–Japán 18-12
–Olaszország 10-13
–Ausztrália 18-6
Negyeddöntő 
–Japán 18-3
Elődöntő 
–Egyesült Államok 9-12
 
FÉRFIAK 
A keret 
Kapusok: Kardos 
Gergely, Szakonyi Dániel 
Mezőnyjátékosok: Bencz Rolf, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd 
Stáb: Horváth János, Keszthelyi Tibor, Bors László

Vízilabda hírek