cover image
Egyéb

Universiade: döntőben a női válogatott!

2017. augusztus 27. 13:28

Az első negyedben megszerzett négygólos előnyét a lefújásig tartotta a női válogatott az oroszokkal szemben, így bejutott az universiade döntőjébe.

Nos, ma csak jól tudnak kezdeni a magyar csapatok: a férfiválogatott 7–0-val indított Nagy-Britannia ellen, míg a női 6–0-ra vezetett az Oroszországgal vívott elődöntőben! (Ezek után reméljük, hogy a leány ifi Eb-n 17:30-tól bronzmeccset játszó csapat is így rajtol majd.)

Gurisatti Gréta duplájával indult a találkozó, amelyen ha a megszokottnál jóval kevesebbet, de legalább néha vízben lehetett a szombati meccsről lázas betegsége miatt hiányzó Parkes Rebecca. Az első negyedben gólt sem kapott az együttes, majd a második felvonás is újabb két magyar találattal indult. Az orosz válogatott a 12. percben szerezte az első gólját, s addigra már egy kapuscserén is túlesett a rivális, amely a csoportkörben még 12–11-re nyert a mieink ellen.

A magyar válogatott ráadásul végig kézben tartotta a meccset, az első negyedben megszerzett előnyt tartotta az együttes a második és a harmadik játékrészben is, így a 10–6-os magyar vezetésről induló utolsó nyolc percben már tényleg csak karnyújtásnyira volt a döntő. Vélhetően az orosz válogatott tagjai is érezték, ez a hajó már elúszott, így az 1–1-re végződő záró negyed után a mieink ünnepelhettek, 11–7-es győzelemmel jutottak be az universiade döntőjébe!

„Főleg mentálisan voltak jobbak, már az első perctől kezdve. Folyamatosan kaptuk az emberhátrányokat, majdnem kétszer annyit, mint az oroszok, de végig volt tartásunk, ráadásul fizikailag is jól bírtuk. Le a kalappal a csapat előtt, felnőtt a feladathoz, megérdemelten jutottunk a döntőbe. Ma lazítunk, jöhet egy finom vacsora, megiszunk egy sört, aztán hétfőtől már csak a döntővel foglalkozunk” – mondta Bíró Attila a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövet facebook-oldalán látható videóban, majd honlapunknak így folytatta. – Döntőbe jutni bármilyen világversenyen hatalmas dolog, nagyon örülök, hogy tanultunk a csoportmeccs hibáiból. Védekezésben és támadásban is jobbak voltunk, tudatosabb, okosabb játékot nyújtottunk, a lányok egytől egyig jobban teljesítettek mint a rivális játékosai, felőröltük az oroszokat, akik nem akarták elhinni, hogy végig tartani tudjuk a négy-öt, esetenként hatgólos előnyünket.”

A fináléra kedden kerül sor, a magyar válogatott az Egyesült Államok válogatottjával találkozik.

UNIVERSIADE 2017, TAJVAN
Nők
Elődöntő
Oroszország–Magyarország 7–11 (0–4, 3–3, 3–3, 1–1)
Gólszerzők:
Karimova 2, Gurbonuva 2, Zubkova, Simanovich, Churzina, ill. Gurisatti 3, Szilágy D. 3, Garda 2, Leimeter, Máté, Parkes
csapatuni0827.jpg
Vízilabda hírek
universiade nok magyarorszag