cover image
Egyéb

Universiade: kiütéssel négy között a férfiválogatott!

2019. július 10. 18:35

A magyar hölgyek után az urak is bejutottak a nápolyi Universiade elődöntőjébe, miután a negyeddöntőben kiütéses, 18-3-as sikert arattak Japán felett.

Július 3. és 14. között Olaszország ad otthont a 30. Universiade-nak. A Nápolyban megrendezésre kerülő egyetemisták és főiskolások olimpiáján 18 sportágban 127 nemzet közel 8000 sportolója méri össze erejét. A magyar színeket 21 egyetem 105 sportolója képviseli - köztük 26 vízilabdázóval.
 
Ámbár az első minutum végén Inaba akciógóljával a japánok szereztek vezetést, Horváth János és Keszthelyi Tibor legénysége Gyárfás Tamás büntetőjével rögtön egalizált. Onnantól a magyar csapat már ki sem engedte a kezéből a sikert, a mieink elsöprő, 18-3-as győzelemmel jutottak be a nápolyi Universiade szombati elődöntőjébe, ahol Egyesült Államok lesz az ellenfél.
 
UNIVERSIADE 2019, NÁPOLY 
Negyeddöntő 
Magyarország-Japán 18-3 (6-3, 2-0, 5-0, 5-0)
Gólszerzők:
Várnai 4, Burián 2, Sélley-Rauscher 2, Sánta 2, Szatmári 2, Csacsovszky E. 2, Gyárfás 2, Zerinváry, Pellei
Teljes jegyzőkönyv: itt
Fotó: Bors László

Fotó: Bors László

 
FÉRFIAK 
A keret 
Kapusok: Kardos 
Gergely, Szakonyi Dániel 
Mezőnyjátékosok: Bencz Rolf, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Fejős Róbert, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Sánta Dániel, Sélley-Rauscher Domonkos, Szatmári Kristóf, Várnai Kristóf, Zerinváry Lóránd 
Stáb: Horváth János, Keszthelyi Tibor, Bors László
 
NŐK 
A keret 
Kapusok: Kiss 
Alexandra, Lekrinszki Gina Petra 
Mezőnyjátékosok: Brezovszki Gerda, Farkas Tamara, Garda Krisztina, Gémes Anett Alexa, Gerendás Matilda, Hertzka Orsolya, Huszti Dóra, Kövesdi Vivien, Kuna Szonja, Máté Zsuzsanna, Mucsy Anna Mandula 
Stáb: Mihók Attila, Benczur Márton, Almási-Szabó Marcella

Vízilabda hírek