cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Diapolo-kupa: nagyot léptek előre - itt a bizonyíték!

2019. június 28. 20:36

A Bíró Attila vezette női válogatott a rangos nemzetközi torna zárónapján 8-7-re legyőzte az Európa-bajnok Hollandiát, így a tornán Olaszország mögött a második helyen zárt.

Az eredmény alakulása
1. negyed: Parkes (akcióból, 1-0). Koolhaas (akcióból, 1-1). Csabai (emberelőnyből, 2-1).
                          
2. negyed: Joustra (akcióból, 2-2). Leimeter (akcióból, 3-2). Vály (akcióból, 4-2). Megens (ötméteresből, 4-3).
 
3. negyed: Vályi (akcióból, 5-3). Megens (emberelőnyből, 5-4). Horváth B. (akcióból, 6-4). Rogge (ötméteresből, 6-5).
 
4. negyed: Keszthelyi (akcióból, 7-5). Parkes (akcióból, 8-5). Van der Sloot (akcióból, 8-6). Keuning (emberelőnyből, 8-7).
4Y3A9625_.jpg  
Magyari Alda megkapta a lehetőséget.
 
Magyari Alda élt a lehetőséggel.
 
Talán nyugodtan nevezhetjük ezt a hollandok elleni összecsapás fő pozitívumának.
 
Persze a győzelem mellett!
 
Merthogy csapatunk legyőzte az Európa-bajnokot!
 
De vissza a Póló SC 18 esztendős kapusához, aki az ob I-ben a Honvéd színeiben játszott az elmúlt szezonban! Alda érezhetően alaposan meglepte a rutinos holland játékosokat, akik rácsodálkoztak, ki is ez a leányzó. Ki is az a leányzó, aki emberhátrányokban hosszú kezeivel mindenhova odaér, aki ötméterest hárít, aki olyan bravúrokat mutat be, amelyet korábban Gangl Edinától láttak mondjuk a felejthetetlen belgrádi Eb-döntőben....
 
Nem lesz érdemtelen az a kvangdzsui repülőjegy, maradjunk annyiban...
 
Ami a konkrétumokat illeti: Rebeca Parkes centergólja, Csabai Dóra magabiztos lövése fórban, Vályi Vanda megúszásai, Leimeter Dóra és Horváth Brigitta megvillant balosa, Keszthelyi Rita helyzetfelimserése, blokkja, a védekezés agresszivitása mind-mind az élmény kategóriát jelentették, egyúttal az olaszok elleni, amúgy vesztes meccs után újra visszaigazolták, valóban nagyot lépett előre a csapat a budapesti Világliga Szuperdöntő után. A Diapolo-kupát így Olaszorzság mögött a második helyen zárta. 
 
A Diapolo-kupa keretein belül az utánpótlás-válogatottak számára is rendeznek tornát: a zárónapon Olaszország U15-Hollandia U15 12-13 és Magyarország U15-Hollandia U16 20-8, avagy a Szilágyi Péter irányította csapat három sikerrel zárt az élen!

4Y3A9495_.jpg Járt nekik a taps, s így keretbe foglaltatott a parti, hiszen előtte az 1994-ben, Rómában világbajnoki győzelmet arató, Tóth Gyula irányította csapatot ünnepelte a Hajós-uszoda, s köszöntötte a megjelent kedvenceket Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

4Y3A9436_.jpg Diapolo-kupa, nemzetközi női torna 
Magyarország-Hollandia 8-7 (2-1, 2-2, 2-2, 2-2)

Gólszerzők: Vályi 2, Parkes 2, Keszthelyi, Csabai, Leimeter, Horváth B. ill. Megens 2, Joustra, van der Sloot, Rogge, Keuning, Koolhaas
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény

Magyarország Universiade-Olaszország 8-14 (3-3, 2-2, 1-4, 2-5)
Gólszerzők: Garda 4, Gémes 2, Hertzka, Máté, ill. Bianconi 3, Garibotti 2, Avegno 2, Queirolo, Aiello, Picozzi, Emmolo, Chiappini, Galardi, Marletta
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
  
Vízilabda hírek
Női válogatott
diapolo
Bíró Attila