cover image
Egyéb
Utánpótlás

K&H-kupa: arany és bronz, bizonyítottak a fiatalok Szegeden

2019. június 23. 16:19

A szegedi U14-es nemzetközi tornán a Regős Áron, Lehmann István irányította „A” válogatottunk az első, a Szilágyi Kristóf, Kovács Olivér vezette „B” válogatottunk pedig a harmadik helyen végzett. dr. Vincze Balázs szakmai igazgató joggal elégedett.

A zárónapon nem fogadta kegyeibe az időjárás a tornát, a heves zivatart, mennydörgést kisebb villámlások is kísérték, így félő volt, a mieink „A” csapatának Szerbia elleni záró meccsét le sem lehet játszani. Nos, végül „csak” esett, így pedig össze tudta mérni erejét a két együttes – s nagy örömünkre a „B” csapatunk után a Regős Áron, Lehmann István kettős által irányított alakulatunk is jobbnak bizonyult ellenfelénél. Csiszer Vince és Szabó Bence is jól védett, Varga Vince hatot, Fedác Dominic ötöt vágott, a társaság jól védekezett, így 16-10-es siker született, ergo a tornát százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg együttesünk.

khvasarnapakcio.jpg„A tornagyőzelem annak a munkának az eredménye, amit az elmúlt tíz napban el tudtunk végezni, és természetesen vastagon benne vannak a klubok is. Nagyon sokat tudtunk előrelépni minden játékelemben, megsüvegelendő a srácok odaadó, becsületes munkája. Ez egy hálás korosztály, szeretik egymást a játékosok, dolgozni is szeretnek, és tehetségben sincs hiány. Nagyon szeretünk társammal, Lehmann Pistivel – akinek nagyon sokat köszönhetek! – velük dolgozni, bízunk benne, ez még csak a kezdet. A játékosok most megtapasztalhatták, milyen is igazán a válogatott élet, biztos vagyok benne, óriási lökést ad nekik a folytatásra” – értékelt Regős Áron, az „A” csapat vezetője.

khvasarnaparany.jpgA szerbek elleni szombati parádés győzelemnek hála a „B” csapatunk a horvátok mögött a harmadik helyen zárt – vezetőedzője, dr. Szilágyi Kristóf így fogalmazott: „Az iskola- és a klubszezon végeztével mind fizikálisan, mint mentálisan komoly terhelés volt ez a másfél hét a gyerekeknek. Nekik még nincs világversenyük, de ez a torna a szerbekkel és a horvátokkal felért egy világversennyel, hazai környezetben két csapattal bizonyíthattuk, hogy vannak tehetségeink. Jó döntésnek bizonyult, hogy végül a „B” csapat is játszott a tornán, és nem is vallott szégyent – a szerbek legyőzése hatalmas sportélmény volt a fiúk számára. És persze Kovács Olivér edzőtársammal közösen a mi számunkra is! Miközben nem is feltétlen a mutatott, helyenként egészen kiváló játék a legfontosabb, hanem az az élmény, amit a gyerekek innen hazavisznek, s amelyek majd a szürke hétköznapokon tovább ösztönözhetik, motiválhatják őket.”

A két szakvezető együtt mondta aztán, hogy: „Köszönet dr. Szabó Zoltánnak, dr. Molnár Tamásnak és minden szervezőnek, támogatónak, a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hogy ilyen szuper tornát vehettünk részt!”

Az eredményhirdetésre eső is elállt, így a csapatok az érmeket, illetve a horvát Tomislav Stricevic a legjobb kapusnak, Varga Vince a gólkirálynak, a szegedi bekk Horváth Vencel a legjobb játékosnak járó különdíjat a publikum előtt vehette át.

A korosztály szalmai igazgatója, az Utánpótlás Bizottság tagja, dr. Vincze Balázs a szombathelyi tehetséggondozó táborból utazott Szegedre, avagy egy hét alatt rengeteget tapasztalhatott – ezúttal az U14-esek munkájáról kérdeztük: „Hétnapos felkészülés, háromnapos torna – nagyon nagy segítség volt ez számunkra! Köszönet érte a Szegedi Vízipóló Sulinak és a Magyar Vízilabda Szövetségnek, a támogatóknak egyaránt! Sokat léptek előre a gyerekek, a „B” válogatott intézménye ezen a tornán egyértelmű visszaigazolást nyert, jó döntés volt. Az eredmények önmagukért beszélnek. A feladatok innen olyan irányba tartanak, hogy az elkövetkezendő tíz évben megtartsuk ezt a fölényt a horvátokkal és a szerbekkel szemben, mert úgy gondolom, fölényben vagyunk, még akkor is, ha ők Szegedre összetartás nélkül érkeztek. Játékosaink most belekóstoltak abba, hogy milyen lehet a sportolói élet, gyakorlatilag már csupán a videoelemzéssekkel tarkított összetartások hiányoznak nekik ahhoz, hogy olyan ritmusú tornán, felkészülésen érezhessék magukat, mint amelyet akár a felnőtt válogatott is részt vesz. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy tapasztalatokat szereztek, dolgozni kell tovább, és akkor van remény a hasonló folytatásra.”

IV. K&H-kupa, nemzetközi fiú U14-es vízilabdatorna, Szeged
Az 3. nap eredményei
2019. június 23., vasárnap

Horvátország-Szlovákia U15 11-13
Magyarország „A"-Szerbia 16-10
Vízilabda hírek
Utánpótlás
k&h-kupa
szeged