cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Reváns Kanadának, az ötödik helyért játszhat férfiválogatottunk

2019. június 22. 11:10

A magyar férfiválogatott magabiztos, 15-8-as győzelmet aratott Kanada felett, visszavágva a juharleveleseknek a belgrádi Férfi Világliga Szuperdöntőjének első játéknapján elszenvedett egygólos vereségért. Märcz Tamás együttese vasárnap az ötödik helyért szállhat harcba - a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Volt miért törleszteni... Férfiválogatottunk kedden, a belgrádi Férfi Világliga Szuperdöntőjének első csoportmérkőzésén egygólos, 10-9-es vereséget szenvedett Kanadától. Märcz Tamás tanítványai alaposan felpaprikázva ugrottak tehát medencébe szombaton délelőtt a juharlevelesek ellen. A szövetségi kapitány Dőry Farkast és Gyárfás Tamást nem küldte csatába ezúttal, míg Kardos Gergelyre eltiltás miatt nem számíthatott - így a magyar kaput Bisztritsányi Dávid őrizte.
 
Jól kezdődött férfiválogatottunk számára az összecsapás, 15 másodperc telt el a mérkőzésből, mikor Német Toni harcolt ki büntetőt Geogios Torakisszal szemben, melyet Erdélyi Balázs biztos kézzel értékesített. Nem kellett várni az első kanadai találatra sem, egy perc múlva Aleksa Gardija váltotta gólra a csapata javára megítélt emberelőnyt, sőt, a juharlevelesek kilencese akcióból is megvillant, mellyel átvette a vezetést a rivális. Hamar megrázták azonban magukat Märcz Tamás tanítványai, Bátori Bence és Pásztor Mátyás góljaival egalizált, majd fordított a magyar válogatott. Reuel D 'Souza akciógóljával ismét döntetlenre módosult az állás, de Bátori Bencének sikerült még az első játékrész végét jelző dudaszó előtt előnybe lőnie csapatát, 4-3.

Villámgyors gólváltással kezdődött meg a második menet. Kállay Márk ellen ítéltek ötöst, melyet Reuel D 'Souza váltott gólra, majd fordulás után rögtön Kállay törlesztett. Reuel D 'Souza újabb ötméteresével kiegyenlített Pino Porzio együttese, ám Kovács Gergő és Jansik Dávid találataival elléptek a mieink. Matthew Halajian lövésével újfent kapaszkodott Kanada, de férfiválogatottunk nagyszünetre visszaállította a kétgólos differenciát, Kállay Márk lőtte ki a hosszút egy perccel a félidőt jelző sípszó előtt, 8-6.
 
Nagyszünet után a lelátón helyet foglaló magyar szurkolók legnagyobb örömére begyújtotta a rakétákat Märcz Tamás legénysége. Kovács Gergő, Német Toni és Erdélyi Balázs találataival már öt volt a különbség. A hosszas kanadai gólcsendet 19 másodperccel a negyed vége előtt a magyar bajnok és BL-győztes Ferencváros új igazolása, Nicolas Constantin-Biecari törte meg, 11-7.

Férfiválogatottunk lendülete a negyedik negyedben sem tört meg, sőt. Kállay Márk, Gór-Nagy Miklós valamint Kovács Gergő góljaival már hétgólos differenciát mutatott a belgrádi Tasmajdan-uszoda eredményjelzője. Matthew Halajian révén még szépített ugyan Pino Porzio csapata, a fölényes magyar győzelmet jelentő 15-8-as végeredményt Bátori Bence állította be. A mérkőzés MVP-jének csapatunk hármasát, a három gólig meg sem álló Kállay Márkot választották.
 
A magyar válogatott vasárnap az ötödik helyért játszhat - ellenfele a Japán-Kazasztán párharc győztese lesz. A 11-45-kor kezdődő ütközetet az M4 Sport élőben közvetíti. 
 
Férfi Világliga Szuperdöntő, Belgrád 
Az 5-8. helyért

MAGYARORSZÁG-KANADA 15-8 (4-3, 4-3, 3-1, 3-1)
Vezette: Flahive (ausztrál), Teixido (spanyol)
 
MAGYARORSZÁG: Bisztritsányi - Gór-Nagy 1, Kállay 3, Várnai, Pásztor 1, Német 1, Jansik D. 1, Kovács G. 3, Erdélyi 2, Bátori 3, Bedő, Nagy. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

KANADA: Aleksic - Patterson, Djerkovic, Constantin-Biecari 1, Halajian 2, Torakis, Spooner, Cote, Gardijan 2, Soleimanipak, Blanchard, Souza 3. Szövetségi kapitány: Pino Porzio

A teljes jegyzőkönyv: itt
 
További eredmények 
Az 5-8. helyért 

Japán-Kazasztán 13-12 
Elődöntő 
Ausztrália-Szerbia 11-16 
Horvátország-Spanyolország 10-8 

További program
Helyosztók - június 23., vasárnap 
A 7. helyért
Kanada-Kazasztán, 10:00 
Az 5. helyért
Magyarország-Japán, 11:45 – tv: M4 Sport
A 3. helyért
Ausztrália-Spanyolország, 15:00 
Döntő
Szerbia-Horvátország, 16:45
 
BENU-kupa, nemzetközi férfitorna - jegyek itt!
A program
2019. június 30., vasárnap

Görögország-Hollandia, 16:30
Magyarország-Franciaország, 19:30
2019. július 1., hétfő
Görögország- Franciaország, 16:00
Magyarország-Hollandia, 19:30 
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:00 
Magyarország-Görögország, 19:30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott