cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Kardos Gergelyt eltiltották

2019. június 22. 0:15

A magyar válogatott hálóőrét a nemzetközi szövetség brutalitás miatt három mérkőzésre eltiltotta. A szombati és vasárnapi mérkőzésen Bisztritsányi Dávid védi a magyar kaput.

Mint arról beszámoltunk, férfiválogatottunk a belgrádi Férfi Világliga Szuperdöntő első csoportmérkőzése után szombaton délelőtt újra összecsap Kanada nemzeti együttesével, miután a pénteki negyeddöntőben ötméterespárbajban alulmaradt Ausztráliával szemben. A tét az ötödik hely, ám egy, az esti órákban meghozott döntés értelmében Kardos Gergely számára véget ért a belgrádi Férfi Világliga Szuperdöntője.
 
A nemzetközi szövetség (FINA) vízilabda technikai bizottsága (TWCP) rögtön a mérkőzés után, a helyszínen kielemezte az ausztrálok elleni, negyeddöntős felvételeket, és úgy állapította meg, hogy a magyar válogatott hálóőre, Kardos Gergely a negyedik negyedben brutalitást követett el - az ellenfél játékosa vérző fejjel hagyta el a medencét. Mindez pedig azt jelenti, hogy a játékosnak ki kell hagynia a szombati és a vasárnapi helyosztó mérkőzéseket, vagyis Bisztritsányi Dávid őrizheti a magyar kaput, és a magyar válogatott következő három tétmérkőzésén csak 12 játékos szerepelhet, ami érinti a dél-koreai világbajnokság első fordulóját is.
 
„Hivatalos e-mailt kaptunk a FINA-tól, miszerint videófelvétel alapján Kardos Gergelyt a soron következő három mérkőzésre eltiltották. Természetesen megnéztük a jelenetet, illetve az ausztrál szövetségi kapitánnyal is beszéltem az esetről, mert a meccs közben még ha észleltük is mindannyian a sérülést, nem tűnt szándékos mozdulatnak egyik szakvezetésnek sem, sőt, ott, abban a pillanatban a játékvezetőknek sem. A felvétel alapján látszik a két játékos ütközése, de Roach sem észlelte a játék közben a szándékosságot, nem áll meg a jelenet után, hogy reklamáljon az ütés miatt. Sajnáljuk az esetet, de biztos vagyok benne, hogy ez inkább egy rossz kapuból való kimozdulás következménye volt. Fellebbezzéssel vagy egyéb jogorvoslattal élni nem sok értelme lenne az adott helyzetben  ha FINA szakemberei így látták , ezért elfogadjuk kirótt szankciót. A szombati és a vasárnapi napon Bisztritsányi Dávid fogja védeni kapunkat" - reagált a nemzetközi szövetség döntésére Märcz Tamás, szövetségi kapitány.
 
Férfi Világliga Szuperdöntő, Belgrád 
Negyeddöntő

MAGYARORSZÁG-AUSZTRÁLIA 10-10 (2-1, 3-0, 2-4, 3-5) - ötméteresekkel 5-6
Vezette: Margeta (szlovén), Peris (horvát)
 
MAGYARORSZÁG: Kardos - Gór-Nagy 1, Kállay, Várnai, Pásztor 2, Német, Jansik D. 2, Kovács G., Erdélyi 1, Bátori 3, Bedő, Nagy 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

AUSZTRÁLIA: Dennerley - Campbell 3, G. Ford, Kayes 1, Power, Lachlan, Roach 2, Younger, Ford A. 1, Putt 1, Howden 1, Edwards 1. Szövetségi kapitány: Elvis Fatovic

A teljes jegyzőkönyv: itt
 
További eredmények
Japán-Horvátország 14-20
Spanyolország-Kazahsztán 19-10
Kanada-Szerbia 5-20
 
További program 
Helyosztók - június 22., szombat 
Az 5-8. helyért
Magyarország-Kanada, 10:00 – tv: M4 Sport
Japán-Kazasztán, 11:45 
Elődöntő
Ausztrália-Szerbia, 15:00
Horvátország-Spanyolország, 16:45 
Helyosztók - június 23., vasárnap 
A 7. helyért, 10:00 
Az 5. helyért, 11:45 
A 3. helyért, 15:00 
Döntő, 16:45
 
BENU-kupa, nemzetközi férfitorna - jegyek itt!
A program
2019. június 30., vasárnap

Görögország-Hollandia, 16:30
Magyarország-Franciaország, 19:30
2019. július 1., hétfő
Görögország- Franciaország, 16:00
Magyarország-Hollandia, 19:30 
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:00 
Magyarország-Görögország, 19:30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott